Buna seara.Ma numesc Aura ,am si eu o intrebare si sper ca ma adresez unde trebuie.In seara de 29 sept.a.c. sotul meu a suferit un accident de masina in care el este parte vatamata.Mai exact in timp ce statea cu masina la semafor un copil de 19 ani a venit din spate cu viteza si fara sa franeze a intrat in spatele masinii noastre distrugand atat spatele cat si fata deoarece ne-a impins intr-un jeep.In afara de faptul ca masina a fost distrusa f.rau ,sotul meu a suferit o contuzie cervicala si a fost dus la spital cu Smurdul.Dupa 6 ore de investigatii i -s aspus sa stea 3 saptamani acasa la pat in C.M. si cu garou in jurul gatului.Intrebarea era ce putem face din pct de vedere legal? Se face plangere la politie? I se va deschide dosar penal baiatului si i se v-a pata cazierul ?Va multumesc anticipat pt raspuns.
Din punct de vedere legal sotul dvs,are posibilitatea sa depuna plangere pentru loviri si alte violente ,in termen de 2 luni de zile de la cunoasterea faptuitorului ,la politia rutiera.
De asemeni el trebuie sa mearga la medicul legist ,cu toate actele medicale pe care le detine pentru a fi consultat ,urmand ca medicul legist,in certificatul medico-legal sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesitate de sotul dvs.pentru refacere.
In functie de acest numar de zile se va stabili si incadarea juridica a faptei.
Sotul dvs.are dreptul ,de asemeni si trebuie sa se constituie parte civila impotriva persoanei vinovate pentru pagubele aduse,contravaloarea reparatiilor auto,a medicatiei,tratamentului de refacere,etc,,in masura in care isi poate dovedi pretentiile emise, cu probatorii cu acte,martori,expertize,sau alte probe acceptate de lege
Va multumesc f. mult pt raspuns.Sotul meu nu a apucat sa mearga la IML pentru certif. medico legal.Martor avem deoarece sotul se afla in masina cu fiul nostru de 17 ani care din fericire u a suferit decat o lovitura cu capul de parbriz dar fara repercursiuni.Tatal baiatului care ne-a lovit ne-a spus ca suporta eventualele daune materiale pt auto si medicamentatie.Sotul meu a cerut doar 1.500 ron asta cu calcule pe documente(medicamente,diferenta de salariu 25 % de la CM platit 75 % ,o parte din pagubele masinii pe care RCA nu a acoperit-o si bineinteles taxiuri si vestita spaga).I s-a parut o suma exorbitanta in pofida faptului ca au masini de lux.Credeti ca daca i se deschide in urma plangerii dosar penal acesta iar cauza pe viitor baiatului la cazier. Ma refer mai exact ce consecinte ar avea .....pt a sti intr-un fel cu ce il amenint.Oricum 1.500 ron mi se pare derizoriu dar sotul meu e f intelegator si a spus ca si el are baiat si nu vrea sa umble prin tribunale,eu sunt insarcinata in 7 luni numai de asta nu ne arde....de aceea v-am intrebat ca sa il amenint intr-un fel macar sa ne dea banutii pt a scoate masina din service...in rest nu ne trebuie nimic,Dumnezeu v-a face dreptate.O seara buna in continuare.
Este bine ca sotul dvs sa mearga cat mai urgent la medicul legist cu actele medicale pe care le are pentru a se stabili-in cazul in care nu va veti intelege-numarul de zile de ingrijiri medicale,care de fapt determina incadrarea juridica a faptei.
Nastere usoara !
Pai de ce sa il amenintati pe el, daca tot doriti sa nu ii faceti nici un rau?:(
Adresati-va direct asiguratorului RCA al celui cu masina de lux si consultati-va cu un avocat specializat pe asigurari pentru a obtine despagubiri ( nu ca in Romania, amenintandu-l pe soferul vinovat , ci ca in tarile civilizate: de la firma de asigurari a celui vinovat.:D)