avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale denumire punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

denumire punct de lucru

Am nevoie de o informatie si nu a stiut unde sa postez, poate ma ajuta cineva.

Am infiintat o firma cu denumirea S.C. X Consulting SRL. Am infiintat si un punct de lucru, un magazin, si i-am facut firma deasupra usii pe care scrie X Computers. Din punct de vedere legal este vreo problema ca i-am pus denumire magazinuui diferita de cea a firmei? trebuie sa inregistrez undeva denumirea punctului de lucru? este obligatoriu? aveti idee cum se procedeaza?

Va rog mult, orice informatie e utila, nu vreau sa fac prostii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 20:54, 13 Ianuarie 2008
trebuie inregistrasta denumirea utilizata daca este afisata intr-un spatiu public pentru ca e nevoie de autorizatie de la primarie. in schimb nu e nici o problema daca societatea are un nume iar sigla publica are un altul(toate restaurantele au nume de sigla si de fapt societatile se numesc altfel, la hoteluri e aceeasi situatie, clinicile private, cabinetele stomatologice, etc, pana si mall-ul este o societate care in acte nu se numeste mall srl:). e perfect legal. multa bafta
Multumesc pentru raspuns.

Unde trebuie inregistrata aceasta denumire? Imi cer scuze daca insist...

Puteti pune orice denumire doriti atat timp cat nu aduceti atingere drepturilor altor societati comerciale.

Atentie la incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, concurenta neloiala si posibile confuzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Conținut site copiat, inclusiv denumirea acestuia. pot obține desființarea în instanță? Cega nicoleta Cega nicoleta Am înființat un site pentru o firma de construcții în luna februarie. Ulterior, cineva din aceeași zonă cu mine a deschis un site cu aceeași denumire, ... (vezi toată discuția)
Este posibil ? stanbogdan23 stanbogdan23 Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)