avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intimitatea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intimitatea proprietatii

Buna ziua,
in anul 2004 am devenit proprietara unei case.In vecinatatea proprietatii, un vecin a demolat partial gardul si si-a construit casa pe mejda proprietatii, cu 6 geamuri spre gradina mea si o terasa cu vedere exclusiv in gradina mea..El a terminat casa anul trecut.Acum m-am mutat acolo si pentru ca ma deranjau geamurile lui am ridicat pe lungimea casei lui un zid ornamental/floral care poate fi si gard, desi nu delimiteaza proprietatea. Delimitarea este chiar casa lui.Acuma el reclama sa demolez zidul.Primaria zice ca are autorizatie din 2003 , ca are PV de receptie si acordul scris al vechiului proprietar.Ba m-au pus sa scot autorizatie de constructie pentru bucata de zid.Ce pot face? Eu demolez zidul , dar el isi obtureaza geamurile si isi inchide terasa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 17:48, 9 Octombrie 2010
singura solutie e sa il dati in judecata pe vecinul dvs.
rezolvati problema doar cu o actiune in granituire, la judecatorie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid comun bajzat bajzat 1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)
Constructie pe linia de hotar de catre vecin - autorizatie obtinuta dupa 2 ani marianica marianica Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o mare problema. Acum doi ani vecinul nostru a demolat mare parte a peretelui unei bucatarii de vara construite in urma cu ... (vezi toată discuția)