avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... situatie ciudata la procuror DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

situatie ciudata la procuror DIICOT

am avut o audiere cu un procuror saptamana aceasta, la o citatie unde fusesem acuzat de detinere pentru consum propriu.

m-am intalnit cu dansul si dupa 10 minute m-a pus sa completez o declaratie si mi-a zis ca o sa primesc o amenda administrativa acasa.

ieri am primi o citatie eliberata in aceeasi zi, in care am avut audierea cu procurorul, unde sunt citat pt acelasi dosar pt finele luni. Diferenta e ca pe citatie nu mai scrie nr dosarului si D/P/2010 ( indicativul de dosar penal ) ci doar nr dosar XXXX.. D/2010, iar la cauza e trecut dosar penal.

De ce sunt chemat iarasi in calitate de invinuit daca procurorul a spus deja ca am amenda administrativa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
ContSters171795, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158031 , utilizator 17:27, 11 Octombrie 2010
Este posibil ca procurorul sa fi dorit sa obtina o declaratie intr-un anumit sens de la dvs si v-a indus intentionat in eroare.
De fapt ce ati mentionat in acea declaratie ?
ca am luat la cunostinta ceva, dar cum adica un procuror poate sa iti spuna o rezolutie si imediat sa dea innapoi, e posibil?
Ori explicati detaliat despre ce este vorba si vi se dau informatiile de care aveti nevoie,ori acest lucru este imposibil,fata de putinatatea informatiilor furnizate de dvs.
pai cred ca am fost destul de clar, am fost prin in flagrant in vara aceasta, stiam ca o sa fiu chemat la audieri la procurorul DIICOT am primit citatia in septembrie si sapt aceasta m-am prezentat la audieri, dupa 10 minute timp in care m-a intrebat daca am mai fumat cannabis am spus nu, m-a intrebat unde lucrez am spus ce fac cu ce ma ocup aveam si cele necesare la mine.

Fusesem prins cu o tigare de cannabis la mine.

Dupa 10 minute am semnat o declaratie in care sustineam ceea ce am scris la prima declaratie in vara, si mi-a spus ca fiind prima abatere imi da amenda administrativa dar ca data viitoare va fi mult mai grav daca mai trec pe la el.

Acum vad aceasta citatie ( dar la nr de dosar de expl 1234/D/P/2010 ) cum era trecut in prima citatie in care eram chemat in calitate de invinuit acum lipse P-u; de la codificare , si scrie ca sunt chemat la aceeasi camera in calitate de invinut in cauza privind Dosar Penal

asa e procedura de inchidere a anchetei?
mi se pare ciudat ca a fost creata in aceeasi zi in care am avut audierea
ce poate fi ?
ContSters171795, utilizator
Amenda administrativa nu are nimic in comun cu tragerea ta la raspundere in dosarul penal.
Deci, este corect.
Eu nu stiu daca detinerea pentru consum propriu este legala.
Darie Tudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de risc CIpriBu CIpriBu Buna ziua. Am o intrebare importanta. Sunt implicat intr-un caz in care sunt acuzat de trafix de droguri de risc(cannabis). Prietena mea a fost chemata ca ... (vezi toată discuția)
Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)