avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ...

Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( sunt sofer uber , am luat o de la un client care l am luat de la un club din centru , am luat o gata facuta nu a trebuit sa o fac eu si m a costat 25 d lei , asta am declaratia si la politie) astazi mi a venit acasa o citatie sa ma prezint la diicot in data de 02.08.2021 in calitate de suspect.problema este ca eu am un dosar penal cu rezolutia amanarea aplicarii pedepsei (solutionat in data de 28.05.2021 pt furt de la mega image , nu sunt mandru a fost cea mai mare greseala din viata mea ) intrebare mea din suflet pt dvs este , risc sa fiu condamnat pt acea tigare ? Pt ca daca o sa fiu condamnat o sa m i se revoce aceea amanare a pedepsei ...nu mai stiu ce sa intreb :( sunt disperat..multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
EdwardIonut, utilizator
Ar fi bine sa mergeti însoțit de avocat la DIICOT pentru a se cauta o varianta utila pentru dvs.
Ar fi necesara varianta de a scăpa de o noua condamnare cu închisoarea, asa cum foarte bine ați remarcat.
Avocatul angajat va analiza toate variantele și toate portitele legale în scopul apărării clientului.
Este insa necesar ca avocatul.sa se străduiască tare și DIICOT sa înțeleagă foarte clar acest lucru.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pt timpul acordat , credeti ca daca ma duc prima data fara avocat ma pot intelege cu procurorul ? Avand in vedere ca era vorba de o jumatate de tigare de cannabis practic..intreb pt ca stiu ca costa destul de mult un avocat sa vina cu mine acolo in ziua respectiva..multumesc din suflet pt raspuns
Nici avocatii nu prea se înțeleg cu procurorii.
Este vorba de o singura prezentare la procuror în cazul dvs.
Daca mergeti singur, singur veți merge.

Procurorii vor înțelegeri cand cazul este complicat sau exista riscul sa se complice.
Daca mergeti fără avocat este un caz cât se poate de simplu pentru DIICOT.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inca odata va multumesc din suflet pentru timpul acordat si sfaturile acordate...eu am luat o logic si m am gandit..bai am fumat doar o tigare atat altceva nu a fost gasit la mine decat o tigare care fumasem deja din ea..pt ce as putea fi trimis in judecata si ulterior condamnat ?
Vi s-a deschis dosar penal si se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000. Fapta dvs se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Legislatia din Romania nu pedepseste consumul, in cazul dvs elementul material al infractiunii consta in deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.
Sansa dvs este sa obtineti o solutie de netrimitere in judecata in faza de up. Daca veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni si o sa fie in regim de detentie.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea aplicarii pedepsei, consum droguri, cannabis marijuana Alex199210 Alex199210 Buna seara, In urma cu doi ani am fost retinut pentru detinere de droguri de mare risc (0.2g cocaina) in vederea consumului, fapta pedepsita cu 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține un acord de recunoaștere pentru sentinta cu amânare? AlexandruBragadiru AlexandruBragadiru Buna ziua, în data de 01.07.2021 am fost oprit de un filtru de politie, în urma căreia am fost depistat cu consum de Cannabis pozitiv. Am recunoscut ca, cu ... (vezi toată discuția)
Detinere tigara cu "iarba" Miridraga Miridraga Cineva la un concert detinea o tigara cu \"iarba\" si a fost prins ( acesta nu consuma \"iarba\"), si-a cumparat-o din curiozitate dar nu a pucat sa o consume. ... (vezi toată discuția)