avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala de vanzare

ce inseamna si unde va trebui sa o fac daca eu in prezent locuiesc in strainatate si doresc sa vand titlul meu de coproprietar , vazin ca sant silit de lege !? sa VIND si nu sa DONEZ( cum este intentia mea ) unei asociatii sau unei persoane fizice titlul meu de coproprietar ... Partea din apartamentul detinut in coproprietate cu fosta sotie NU MA INTERESEAZA dar nici nu doresc sa-l cedez acesteia pentru motive strict personale
Deci unde va trebui sa legalizez aceasta procura ?
Cel mai recent răspuns: M.Corneliu , utilizator 21:52, 9 Octombrie 2010
puteti imputernici pe cineva sa va reprezinte in procesul de partaj.
Ma scuzi prietene , era de inteles ca procura facuta intr-o alta tara aduce din start si apostila tarii respective daca nu ma insel si cea de la Haga . ...
cu cea ce spune gi_jane2 sint cu totul de acord ( vezi amaindoua observatiile )
procura ..pt donatie nu se poate face, devreme ce nu aveti partajul..
eventual asa..generic..cum ca ce ar rezulta ..urmare a incetarii devalmasiei..
insa tot nu-i suficient...ca donatia ..e usor altfel..si cred, anterioara partajului in situatia expusa:)
consultati un avocat
cel mai simplu este sa/si angajeze avocat care sa inceapa partajul, apoi dumnealui este liber sa faca orice cu partea dumnealui.
acum depinde de imobil si de contractul de vanzare/cumparare prin care l/a achizitionat.
de exemplu, in anumite contracte de v/c sotii pot trece ca imobilul este platit in cote de 50/50 la suta... in aceste cazuri ar putea intreba notarul daca nu/i accepta direct vanzarea cotei ideale si abstracte, ca sa scape sa nu mai fie nevoie de partaj.

Alte discuții în legătură

Fostul sot doreste sa renunte in favoarea mea. el detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare ... JoAnn JoAnn Fostul sot detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare sau catre stat). Vrea sa renunte la dreptul lui de proprietate in favoarea mea in cota de ... (vezi toată discuția)
Act necesar - partaj la intelegere Sorin777 Sorin777 Spuneti-mi va rog , pentru a trimite un act notarial din Spania pentru o intelegere de partaj , procura cu imputernicire , ar trebui neaparat apostila de la ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)