#-o
Din moment ce firma a platit leasingul, se deduce ca tot firma este si proprietarul masinii, deci numai firma poate vinde.
Cel care detine dreptul de proprietate are dreptul de a vinde...
ma interesa sa nu mai platesc datoriile pe care le are firma la taxe si impozite fiind o suma mai mare decat valoarea masini. Ne platind la taxe si impozite la zi nu o pot inmatricula si astfel trec cele 30 de zile in care trebuie sa fac actele pe firma
Interesati-va mai atent la taxe si impozite! Foarte atent!
In cazul pers juridice se cere stampila pe certif de radiere de la primarie, care nu are treaba cu datoriile catre fisc! Trebuie sa va achitati datoriile catre finantele locale, resp primarie: impozite,amenzi de la primarie...
Dar aveti grija sa nu afle fiscul ca are ce executa , anume ca a-ti inregistrat o masina pe firma datoare...
Varianta 2: ca si in cazul pers fizice, masina poate fi vinduta succesiv, existind mai multe acte de vinzare-cump, asa ca nu trebuie inregistrata neaparat pe acea firma.Interesati-va la serviciul inmatriculari.
Iar d-le contabil NEGO, dreptul de proprietate nu se deduce, ca in contabilitate, ci e stabilit printr-un act (vinz-cump, donatie, etc). Dinsul nu e proprietarul masinii, ci firma de leasing.
Etapa 1. Contractul expira, societatea de leasing o ofera spre vanzare la valoarea reziduala utilizatorului. Acesta poate, nu trebuie sa o achizitioneze.
Etapa 2. Firma de leasing ramane calare pe masina, poate vine cineva.
Etapa 3. Vine cineva: este dl. XY (persoana particulara) intamplator asociat/administrator la fostul utilizator, care se ofera sa achizitioneze pe loc masina.
Etapa 4. Nu cred ca firma de leasing sa nu vrea sa vanda imediat, si prefera sa mai astepte o vreme