avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozite platite in baza contractelor/conventilor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozite platite in baza contractelor/conventilor

Buna ziua , am o nelamurire , sunt administrator bloc am incheiat cu asociatia de locatari o conventie in acelas timp sunt si angajat la o firma cu carte de munca .
Conform OUG 82/2010 Art. III ,punctul 2 persoanele fizice care au incheiat contracte/ conventii trebuie sa plateasca la sistemul public de pensii si în sistemul asigurarilor pentru somaj ;dar la punctul 3-4 colaborat cu punctul (15) Platitorii de venit nu au obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale .
Va rog trebuie sa platesc sau nu pt. pensii si somaj .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:12, 9 Octombrie 2010
Obligatiile ce revin platitorilor de venituri in privinta cu declararea si platile de contributii sociale sunt prevazute in OUG nr 82/2010 la art III pct 1,2,3,4,5,11,13,14,17
Pentru lamuriri,accesati sectiunea asociatii de locatari/proprietari,unde subiectul a fost amplu dezbatut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte civile/drepturi de autor - contributii individuale de asigurari sociale si ptr. somaj crismar68 crismar68 Reprezint un ONG si incepand cu aceasta luna voi incheia cateva contracte civile si contracte pentru drepturi de autor. Ca platitor de venit stiu ca am ... (vezi toată discuția)
Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
"contract de prestari servicii" Cosmi7 Cosmi7 Care sunt cotele ce se retin de catre angajator, in cazut contractelor de prestari servicii? Ce temei legal avem in acest ... (vezi toată discuția)