avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare functie-retrogradare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare functie-retrogradare

Buna seara,

Lucrez in sistemul bancar si vor sa ma mute de pe o pozitie de coordonare (director adjunct) pe o pozitie de executie (ofiter cont) intr-o alta sucursala, respectiv din Bucuresti in Otopeni cu diminuare mare de salariu.

Motivul invocat este ca ultima evaluare nu a fost buna si ca nu am vandut produse bancare, ci doar am "deservit clientii". Daca nu accept acest lucru, mi s-a spus sa-mi dau demisia.

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elena_1234 , utilizator 22:05, 13 Octombrie 2010
Buna seara.
Conform legii ei au obligatia sa va informeze in scris initial, si dumneavoastra sa semnati acesta informare cu privire la modificarea contractului de munca. puteti refuza, daca considerati ca motivul este interpretabil si stiti ca dumneavoastra v-ati facut meseria bine si a-ti respectat fisa postului.

Codul Muncii:
Art. 17. - (1) Anterior incheierii sau modificării contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. (O.U.G. nr. 55/2006)

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Demisia este un act de vointa unilateral .. in cazul in care va forteaza sa va dati demisia , trebuie sa obtineti dovezi in acest sens, astfel incat sa puteti contesta in instanta decizia de incetarea a raportului de munca.
Ce presupune obtinerea de dovezi?
Puteti fi mai explicita?
Multumesc.

O alta intrebare: daca semnez actul aditional de modificare functie, salariu si locatie (f departe) pot sa-i dau apoi in judecata, in cazul in care mi-as gasi dupa aceea de lucru in alta parte? Se vede clar ca nu a fost dorinta mea de scadere salariu, functie si de a ma duce in afara Bucurestiului.

Multumesc.
Trebuie sa dovediti ca ati fost constarnsa sa va dati demisia ... acest lucru se poate face cu ajutorul martorilor (colegi de serviciu care sa sustina ca ati fost constransa sa va dati demisia, amenintata cu concedierea etc.).

Daca semnati actul aditional , inseamna ca sunteti de acord cu aceste modificari ...
Va dati seama ca colegii de serviciu nu vor veni in instanta ca martori pentru ca isi pun in pericol job-ul lor.

Alte discuții în legătură

Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ralucacori ralucacori Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)