Lucrez in sistemul bancar si vor sa ma mute de pe o pozitie de coordonare (director adjunct) pe o pozitie de executie (ofiter cont) intr-o alta sucursala, respectiv din Bucuresti in Otopeni cu diminuare mare de salariu.
Motivul invocat este ca ultima evaluare nu a fost buna si ca nu am vandut produse bancare, ci doar am "deservit clientii". Daca nu accept acest lucru, mi s-a spus sa-mi dau demisia.
modificarea elementelor unui c.i.m. se poate face numai prin act aditional semnat de ambele parti. ceea ce spuneti constituie o decizie de sanctionare nelegala urmata de abuzul angajatorului in vederea modificarii locului muncii, a felului acesteia si evident micsorarea salariului.
demisia este actul de vointa al salariatului.
cereti sa vi se comunice decizia prin care s-a stabilit ca nu ati fost performanta si ulterior o puteti ataca in instanta.
daca doriti va puteti schimba angajatorul, insa asta ar presupune ca cedati intimidarii angajatorului!!!
decizia va apartine in totalitate.
daca sunteti concediata puteti ataca si aceea decizie in instanta iar in caz ca aveti un alt loc de munca nu va afecta cu nimic actiunea la tribunal mai ales ca art. 35 c. mun. permite ca o persoana sa aiba mai multe c.i.m. la angajatorii diferiti ( aici posibil sa aveti de infruntat opinia majoritatii aparatorilor ) .
Inca o intrebare: daca cer sa mi se prezinte decizia de neperformanta pe post si ulterior imi dau demisia, in cazul in care gasesc altceva de lucru, ii mai pot da in judecata pe baza deciziei?
In cazul concedierii, va dati seeama ca ulterior e f greu de gasit de lucru (acest lucru fiind consemnat in cartea de munca), toti vor fi reticenti sa te angajeze considerandu-te un angajat cu probleme (mai ales in domeniul bancar, care e f sensibil).
Nelamuriri
ralucacori
Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)