avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in timpul cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in timpul cm

Sunt functionar public, iar institutia a fost desfiintata prin urmatoarele acte normative:OG nr 70/30 iunie, publicata 2 iulie;Hotararea 725/4august. Conf acestora pers a fost preluat de Minister, urmand a se da preavizele care au inceput a se acorda in luna septembrie, la final. Pe data de 15 septembrie am suferit o interventie chirurgicala la picior, data de la care am intrat in CM. Pe data de 10 octombrie, am primit la domiciliu preavizul..., care va incepe sa curga de la data terminarii CM. Din cate am inteles eu din actele mai sus mentionate, perioada de acordare a preavizelor era depasita si in plus eu ma aflam in CM (desi institutia la care am fost angajata initial a fost desf dar conf og 70 personalul a fost preluat prin absorbtie de minister, deci eu am devenit angajata ministerului). Totodata, de curand am fost anuntata ca nu mi se mai poate elibera adeverinta de salariat, in conditiile in care eu am nev de acest document la prelungirea CM. Este legala aceasta procedura???????? Vreau sa contest toata aceasta poveste /actionez in justitie si as dori sa stiu care sunt caile posibile, mai ales ca posturi similare celui pe care am fost incadrata au foist scoase la concurs cu 2 saptamani in urma.... Va multumesc mult si astept un raspuns de la dvs pe adresa de e mail amasimil@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 10 Octombrie 2010
amasimil a scris:

[...] Totodata, de curand am fost anuntata ca nu mi se mai poate elibera adeverinta de salariat, in conditiile in care eu am nev de acest document la prelungirea CM. Este legala aceasta procedura???????? [...]

Nu este legala. In perioada preavizului inca mai sunteti salariat. Deci, aveti dreptul la concediu medical si, in acest context, trebuie sa vi se elibereze adeverinta de salariat.

Succes!
Legea nu interzice comunicarea instiintarii de preaviz in perioada in care sunteti in concediu medical ... asa cum ati postat termenul de preaviz va incepe sa curga de la terminarea concediului medical.
Daca considerati ca decizia de concediere este nelegala aveti posibilitatea de a ataca aceasta decizie in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.

Angajatorul are obligatia de a va elibera,la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca ? andrei dinu andrei dinu daca sunt in cm se poate emite preaviz de concediere? (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu medical mihaelaru mihaelaru buna ziua, este legal sa depuna un angajat in perioada concediului medical, preavizul prevazut din contract, iar contractul sa inceteze la finalul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala rusualexandra rusualexandra Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. ... (vezi toată discuția)