avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... patrimoniu fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

patrimoniu fundatie

BUNA ZIUA
MULTUMESC PT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.
CEEA CE NU INTELEG ESTE CA DAC EU AM UN IMOBIL IN ACEASTA VALOARE DEFAPT VALOAREA E MULT MAI MARE ESTE PROPRIETATEA MEA ,CE POT FACE CU EA ? ADICA SA O DECLAR INPATRIMONIU FUNDATIEI?DAR DACA POOATE PESTE 10 ANI VOI INCHIDE FUNDATIA CE SE INTAMPLA CU PROPRIETATEA MEA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNSUL SI AJUTORULK DUMNEAVOASTRA.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 21:46, 13 Octombrie 2010
Prin lichidarea fundatiei, activul acesteia ( deci si imobilul) va fi valorificat pentru plata creditorilor fundatiei.
In cazul in care asociatia nu are datorii ( creditori neachitati) bunurile fundatiei se vor transmite catre o alta persona juridica cu scop identic sau asemanator. Bunurile fundatiei nu se vor transmite catre persoane fizice. ( art. 60 din Ordonanta 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii).
Deci daca dvs transferati imobilul in patrimoniul fundatiei nu-l veti mai primi inapoi niciodata.
O data ce treceti locuinta in patrimoniul fundatiei atunci locuinta trece in proprietatea fundatiei iar in cazul in care doriti sa lichidati fundatia peste 10 ani atunci conf. legii sunteti obligat sa o transmiteti catre o alta fundatie cu acelasi scop si obiectiv. Deci dvs nu mai puteti redeveni proprietar al imobilului ca pers fizica niciodata decat daca Fundatia se decide sa v-o vinda. Totusi, nu stiu care este modalitatea de vanzare a unui imobil care reprezinta patrimoniu initial sau daca este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie ginabis ginabis buna ziua mar interesa daca ma poate cineva ajuta sa inteleg mai bine ce inseamna exact cat trebe sa am pentru patrimoniu ? trebe sa am bani cash depusi in ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial al unei asociatii nonprofit hspinache hspinache Am o mare nelamurire: -am infiintat o asociati nonprofit , in care imobilul unde functioneaza este proprietatea mea. -initial , am facut facut imbunatatiri ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidarea unei asociatii nonprofit vasi1 vasi1 Suntem un grup de propietari care am construit o aductiune cu apa si vrem sa ne constituim in Asociatie.Intrebarea e, daca patrimoniul este constituit din ... (vezi toată discuția)