avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in urma parintilor a ramas mostenire o casa si 10 ari teren,succesiunea nu s-a facut dar unul dinter cei 4 frati a platit impozitul 30 de ani,mai au dreptul la mostenire ceilalti 3?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:05, 10 Octombrie 2010
Cred ca in aceste conditii cel care a posedat si a platit impozitul timp de 30 de aniar putea uzucapa.
Ceilalti frati oricum pot fi considerati straini de mostenire, presupunand ca nu au facut acte nici macar de acceptare tacita a mostenirii.
Daca dvs dovediti ca in cei 30 de ani ati facut acte de acceptare a mostenirii ( ati cultivat terenul, ati cules roadele, l-ati ingrijit, sau v-ati folosit de casa, i-ati adus imbunatatiri sau orice alt ceva) se poate considera ca si dvs ati acceptat tacit mostenirea si va puteti cere drepturile.
in principiu nu va ia nimeni vocatia succesorala. persoana care a platit impozitele timp de 30 de ani poate deschide actiune in instanta pt constatarea uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pappy90 pappy90 Doresc sa cunosc daca exista posibilitatea ca dupa moartea parintilor sora care ramane in casa parinteasca (pentru ca nu are alta proprietate ) poate sa o ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea ... (vezi toată discuția)
Ma poate "lumina" cineva? bettyna bettyna Buna seara, Avem urmatoarea speta: un teren ce are mai multi mostenitori. Nici un mostenitor nu a cerut vreme de 10 ani iesirea din indiviziune. Dupa acesti ... (vezi toată discuția)