Doresc sa cunosc daca exista posibilitatea ca dupa moartea parintilor sora care ramane in casa parinteasca (pentru ca nu are alta proprietate ) poate sa o treaca pe numele sau chiar daca cealata sora timp de 25 ani a mers acolo si a ajutat-o la cules legume,fructe...si a participat si la constructia unei bucatarii de vara. Nici una dintre surori nu a cerut mostenirea in tot acest timp. Dupa toti acesti ani de armonie a intervenit o persoana externa care au determinat-o sa obtina casa prin uzucaiune. La un refuz categoric a raspuns "oricum eu o trec pe numele meu di o dau"In toti acesti ani sora mea a platit impozitul si utentele. Acesta e un mod de dezmostenire, pare o frauda.
Moștenitorii sunt obligați să accepte moștenirea în termen de 1 an(NCCIVIL) sau în termen de 6 luni după vechiul cod.
Ieșirea din indiviziune este imprescriptibilă ca și dezbaterea succesiunii(vor fi mai mari impozitele la stat cu cât va fi mai târziu făcută)
Dacă nu a fost acceptată moștenirea în termen legal, se pierde . Însă, am înțeles că 2 surori au făcut acte de acceptare tacită a acesteia- au cultivat, au cules, au construit - lucruri care se consideră ca o acceptare tacită.
Nu este cazul de uzucapiune- ar fi o acțiune respinsă ca inadmisibilă având în vedere că respectivele au vocație de moștenitoare.
Succesiune
teo2304
buna ziua,
as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in urma parintilor a ramas mostenire o casa si 10 ari teren,succesiunea nu s-a facut dar unul dinter ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cristi_munteanu
Exista vreun termen de introducere a dezbaterii mostenirii.
E valabila in acest caz uzucapiunea pentru sotul supravietuitor fata de ceilalti mostenitori? (vezi toată discuția)