avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Doresc sa cunosc daca exista posibilitatea ca dupa moartea parintilor sora care ramane in casa parinteasca (pentru ca nu are alta proprietate ) poate sa o treaca pe numele sau chiar daca cealata sora timp de 25 ani a mers acolo si a ajutat-o la cules legume,fructe...si a participat si la constructia unei bucatarii de vara. Nici una dintre surori nu a cerut mostenirea in tot acest timp. Dupa toti acesti ani de armonie a intervenit o persoana externa care au determinat-o sa obtina casa prin uzucaiune. La un refuz categoric a raspuns "oricum eu o trec pe numele meu di o dau"In toti acesti ani sora mea a platit impozitul si utentele. Acesta e un mod de dezmostenire, pare o frauda.



Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:14, 2 Noiembrie 2015
Va trebui dezbatuta succesiunea prima data.

Nu putem vorbi de uzucapiune in acest caz, si la acest moment.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Moștenitorii sunt obligați să accepte moștenirea în termen de 1 an(NCCIVIL) sau în termen de 6 luni după vechiul cod.
Ieșirea din indiviziune este imprescriptibilă ca și dezbaterea succesiunii(vor fi mai mari impozitele la stat cu cât va fi mai târziu făcută)
Dacă nu a fost acceptată moștenirea în termen legal, se pierde . Însă, am înțeles că 2 surori au făcut acte de acceptare tacită a acesteia- au cultivat, au cules, au construit - lucruri care se consideră ca o acceptare tacită.
Nu este cazul de uzucapiune- ar fi o acțiune respinsă ca inadmisibilă având în vedere că respectivele au vocație de moștenitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teo2304 teo2304 buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in urma parintilor a ramas mostenire o casa si 10 ari teren,succesiunea nu s-a facut dar unul dinter ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristi_munteanu cristi_munteanu Exista vreun termen de introducere a dezbaterii mostenirii. E valabila in acest caz uzucapiunea pentru sotul supravietuitor fata de ceilalti mostenitori? (vezi toată discuția)