doberv a scris:
toata lume isi deduce tva-ul asa chiar si acum .e o chestie de eludare a legii si nu poate fi stopata.
Cunosc pe cineva care anul trecut a fost controlat de finante, se pare tot in urma unei "sesizari", si, avand o constructie in lucru, cu toate ca toate avizele si autorizatiile erau pe firma, cei de la finante au controlat tot, pana la ultimul bon de cuie, si absolut tot ce tinea sau considerau ei ca tine de constructie a fost scos din scripte. Persoanei i s-a recalculat impozitul si TVA-ul pe un an in urma si a fost considerat bun de plata. A facut contestatie, a ajuns in tribunal si abia cand instanta i-a dat castig de cauza a ajuns la "pace" cu finantele. De mai bine de 6 luni are de recuperat TVA si nu vede 1 leu... in schimb plateste lunar impozite si asigurari.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "orice acuzatie trebuie dovedita"; eu fac o sesizare la un organ de control, o sesizare pe care mi-o bazez pe lucruri pe care le cunosc. In urma controlului lor se va vedea daca am avut sau nu dreptate. De acuzat eu nu acuz pe nimeni de nimic. Daca va fi cazul o va face cine trebuie.
Iar cand sumele care se invart prin firme duc la "prejudicii" de cateva milioane de lei anual nu stiu daca se va trece peste sau nu... v-am spus, singura mea temere sunt banii si relatiile persoanei.