avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sesizare Garda Financiara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sesizare Garda Financiara

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat din partea dvs.
De mai bine de 5 ani sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala, mai bine zis cu patronul ei. Cunosc multe dintre matrapazlacurile pe care le face acest individ, dar, datorita relatiilor pe care le are si pe care le cultiva, acesta s-a erijat intotdeauna intr-un personaj onest si corect.
As fi interesata, daca as face o sesizare la Garda Financiara, ce sorti de izbanda as avea? Singurul lucru de care-mi este teama este ca, datorita relatiilor si banilor multi pe care-i are, acest om va putea scapa basma-curata iar eu nu as fi decat un mincinos care ar vrea sa se razbune pe el.
Cum ar fi bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 21:31, 28 Ianuarie 2011
Puteti face o sesizare la garda in legatura cu documente (facturi etc) depuse de adversarul dvs la dosarul cauzei . Garda are obligatia de a verifica cele sesizate si de a va raspunde in 30 de zile. Eu am facut un astfel de demers si garda mi-a raspuns ,un raspuns favorabil mie desi si in cazul meu cel controlat a fost un potentat al zonei.
banuies ca nu va referiti la matrapazlacuri ca la niste contraventii ci ca la fapte penale asa ca ar fi bine sa aveti i vedere si posibilitatea ca ceea ce veti denunta sa nu fie real si atunci s-ar putea indrepta impotriva dvs in sensul art 259 cod penal.
Matrapazlacurile de care pomeneam se refereau la niste contracte Phare (vanzarea unor masini care nu existau in stoc), la niste kilograme de facturi prin care se achizitionau obiecte persoanale si care erau bagate ca si cheltuieli in firme, la alte kilograme de bonuri de combustibil la fel bagate fara nici o justificare pe cheltuieli, si altele. la toate astea se deducea TVA, impozit pe profit...
Din pacate, citind acum in codul de procedura fiscala, se pare ca aceste chestii ar cam fi prescrise (eu stiu de ce se intampla prin 2002-2004). Desi si in 2005 si in 2006 am facut o sesizare la politia economica, acestia nu au catadicsit sa faca nici o verificare... sau poate "nu aveau voie" sa faca verificarea...
Oare se mai poate face ceva acum?
ce infraciuni credeti ca a savarsit ?
se pot dovedi chiar si acum ?
eu nu cred.
toata lume isi deduce tva-ul asa chiar si acum .e o chestie de eludare a legii si nu poate fi stopata.
problema e ca orice acuzatie trebuie dovedita si nu e asa de simplu.
daca va hotarati sa deveniti un fel de robin hood eu va urez succes.
doberv a scris:

toata lume isi deduce tva-ul asa chiar si acum .e o chestie de eludare a legii si nu poate fi stopata.

Cunosc pe cineva care anul trecut a fost controlat de finante, se pare tot in urma unei "sesizari", si, avand o constructie in lucru, cu toate ca toate avizele si autorizatiile erau pe firma, cei de la finante au controlat tot, pana la ultimul bon de cuie, si absolut tot ce tinea sau considerau ei ca tine de constructie a fost scos din scripte. Persoanei i s-a recalculat impozitul si TVA-ul pe un an in urma si a fost considerat bun de plata. A facut contestatie, a ajuns in tribunal si abia cand instanta i-a dat castig de cauza a ajuns la "pace" cu finantele. De mai bine de 6 luni are de recuperat TVA si nu vede 1 leu... in schimb plateste lunar impozite si asigurari.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "orice acuzatie trebuie dovedita"; eu fac o sesizare la un organ de control, o sesizare pe care mi-o bazez pe lucruri pe care le cunosc. In urma controlului lor se va vedea daca am avut sau nu dreptate. De acuzat eu nu acuz pe nimeni de nimic. Daca va fi cazul o va face cine trebuie.
Iar cand sumele care se invart prin firme duc la "prejudicii" de cateva milioane de lei anual nu stiu daca se va trece peste sau nu... v-am spus, singura mea temere sunt banii si relatiile persoanei.

Alte discuții în legătură

Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie mincinoasa alinacomanescu alinacomanescu Buna ziua, unde trebuie sa ma adresez daca am fost invinuit pe nedrept de vecinul meu si care sunt demersurile. Mentionez ca vecinul meu a facut o sesizare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face plangere - reclamatie. andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog se poate pedepsi faptul ca o anumita persoana fizica a facut plangere la diferite autoritati de stat ca ITM, fisc etc. O buna parte din ... (vezi toată discuția)