avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sesizare Garda Financiara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sesizare Garda Financiara

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat din partea dvs.
De mai bine de 5 ani sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala, mai bine zis cu patronul ei. Cunosc multe dintre matrapazlacurile pe care le face acest individ, dar, datorita relatiilor pe care le are si pe care le cultiva, acesta s-a erijat intotdeauna intr-un personaj onest si corect.
As fi interesata, daca as face o sesizare la Garda Financiara, ce sorti de izbanda as avea? Singurul lucru de care-mi este teama este ca, datorita relatiilor si banilor multi pe care-i are, acest om va putea scapa basma-curata iar eu nu as fi decat un mincinos care ar vrea sa se razbune pe el.
Cum ar fi bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 21:31, 28 Ianuarie 2011
e greu daca ne gandim ca nu toate ilegalitatile sunt facute de patron .
mai mult e posibil ca ,din toata treaba asta sa iasa vinovat ori contabilul ori un alt muncitor care va va blestema toata viata.
nu cred ca va cadea patronul,are pe cine sa cada vina in legatura cu faptele la care faceti dvs referire.
Am sesizat Garda Financiara... acestia au trimis sesizarea mea la Politia economica (investigarea fraudelor) de unde am primit o comunicare cum ca s-a deschis dosar penal si ca lucratorii sectiei pregatesc actele premergatoare desfasurarii urmaririi penale.
Este oare bine sa le fac o vizita si sa inteb cum se mai desfasoara "actele premergatoare"? Am dreptul asta?
Am oarece retineri si anumite temeri deoarece sunt aceiasi politisti (adica aceiasi sectie) care nu a facut nimic la nici una dintre sesizarile mele din 2005 si 2006.
Garda a trimis sesizarea deoarece ati sesizat o fapta penala din cite retin. In urma sesizarii dvs ,Garda a facut un control prin care a stabilit eventualul prejudiciu. Nefiind organ de cercetare penala garda trimite sesizarea dvs impreuna cu documentele pe care le-ati atasat si un proces verbal prin care arata ce s-a constatat in urma controlului politiei economice care are abilitati de a face cercetarea prealabila si a stabili daca sunt indicii in ceea ce priveste cele sesizate de dvs. In urma acestei cercetari prealabile ,declaratiile invinuitilor si toate dovezile strinse pe parcurs ,insotite de un raport sunt trimise procurorului care dispune prin ordonanta inceperea sau neimceperea urmaririi penale. aceasta ordonanta cit si procesul verbal trebuie sa fie comunicate si cu cel ce a facut sesizarea. Ordonanta procurorului se poate ataca , de parti,in 20 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie mincinoasa alinacomanescu alinacomanescu Buna ziua, unde trebuie sa ma adresez daca am fost invinuit pe nedrept de vecinul meu si care sunt demersurile. Mentionez ca vecinul meu a facut o sesizare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face plangere - reclamatie. andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog se poate pedepsi faptul ca o anumita persoana fizica a facut plangere la diferite autoritati de stat ca ITM, fisc etc. O buna parte din ... (vezi toată discuția)