avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sesizare Garda Financiara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sesizare Garda Financiara

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat din partea dvs.
De mai bine de 5 ani sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala, mai bine zis cu patronul ei. Cunosc multe dintre matrapazlacurile pe care le face acest individ, dar, datorita relatiilor pe care le are si pe care le cultiva, acesta s-a erijat intotdeauna intr-un personaj onest si corect.
As fi interesata, daca as face o sesizare la Garda Financiara, ce sorti de izbanda as avea? Singurul lucru de care-mi este teama este ca, datorita relatiilor si banilor multi pe care-i are, acest om va putea scapa basma-curata iar eu nu as fi decat un mincinos care ar vrea sa se razbune pe el.
Cum ar fi bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 21:31, 28 Ianuarie 2011
De data asta nu va voi mai da un rspuns juridic ci voi cita o zicala din Murphy : "Fiecare om are atita DREPTATE cita PUTERE are."
Dupa cum vad dvs stati cam slab la acest capitol (putere) fiindu-va frica si sa faceti o sesizare impotriva adversarului dvs. asa ca......................
dvs faceti o sesizare care este posibil sa nu fie dovedita si persoana pe care dvs o denuntati poate face plangere penala impotriva dvs pentru denunt calomnios , asta incerc sa va explic.
Sa inteleg ca Garda se duce la respectivul in control si spune "buna ziua, facem si noi un control inopinant, deoarece avem o sesizare de la x-ulescu...."?
Oricum faptele pentru care vreau eu sa fac sesizarea sunt reale, am copii de pe anumite documente, am o expertiza contabila care le-a evidentiat, asa ca nu ma duc acolo sa torn prostii doar ca sa moara si capra vecinului.

Aici m-ar fi interesat pareri ale oamenilor care s-au lovit de treaba asta... dupa cum spunea stelian67, dumnealui a avut succes. O confirmare de la Garda Financiara ca acele fapte exista este tot ceea ce am si eu nevoie. Ce fac ei pe urma cu persoana respectiva chiar nu ma mai intereseaza.
Sa va explic cum a functionat la mine. aveam u proces civil in care respectivul depunea tot felul de copii dupa diverse documente asupra legalitatii carora aveam dubii.
Am facut o sesizare la Garda pentru a se verifica legalitatea acelor documente si a tranzactiilor ce reieseau din ele si Garda a spus ca nu ,nu sunt legale . Am folosit acest raspuns al garzii in procesul civil pe care in final l-am cistigat.
Faceti reclamatia!
Dar nu il acuzati ca este "escroc" ci... pur si simplu explicati faptele asa cum le stiti dvs.
Descrieti faptele.

Este calomnie doar daca scrieti ca este escroc, evazionist, hot, talhar, borfas... violator... etc.

Nu spuneti ca este escroc.
Dar puteti spune ca ati fost inselata de acel domn.

Daca descrieti doar faptele si solicitati verificarea acestora... nu este nicio calomnie.
Lasati organele fiscale sa verifice faptele si sa stabileasca conformitatea acestora cu legislatia fiscala.

Nu e greu. Nu folositi epitete, caracterizari... etc.
Doar descrieti faptele.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie mincinoasa alinacomanescu alinacomanescu Buna ziua, unde trebuie sa ma adresez daca am fost invinuit pe nedrept de vecinul meu si care sunt demersurile. Mentionez ca vecinul meu a facut o sesizare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face plangere - reclamatie. andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog se poate pedepsi faptul ca o anumita persoana fizica a facut plangere la diferite autoritati de stat ca ITM, fisc etc. O buna parte din ... (vezi toată discuția)