avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum pot inchide procedura insolventei in recurs?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum pot inchide procedura insolventei in recurs?

Buna ziua,
Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei proceduri in temeiul platii creditorilor care au cerut insolventa. Administratorul judiciar desemnat ne-a anuntat insa ca nu ne va permite plata acestor creditori din banii societatii pe considerentul ca sint datorii de dinainte de deschiderea procedurii, ca este o procedura colectiva si ca nu poate permite plata preferentiala a unor creditori in detrimentul celorlalti. Am solicitat si suspendarea executarii, dar pina la judecarea acesteia sau in ipoteza in care nu se va admite cererea de suspendare, indicati-mi, va rog, o modalitate de a efectua plata acelor creditori pt a obtine inchiderea procedurii la recurs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:40, 11 Octombrie 2010
singura modalitate este plata debitelor catre creditori. din cite stiu, in acest caz, recursul nu este suspensiv de executare. o modalitate de rezolvare a problemei ar fi si planul de reorganizare...asta numai daca a fost solicitat.
Va multumesc pt raspuns, dar intrebarea mea este: ce "portite" (din legea insolventei) am pentru a plati acesti creditori, atita vreme cit conturile bancare sint indisponibilizate de administratorul judiciar desemnat si acesta mi-a spus clar ca nu va incuviinta plata acestor creditori (cei care au solicitat deschiderea procedurii).
NU este nici un practician in insolventa pe forum?:(
Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei proceduri in temeiul platii creditorilor care au cerut insolventa.

lichidatorul are dreptate ...
Procedura nu se poate inchide decat dupa plata tuturor creditorilor societatii nu numai a creditorului declansator !
da, poate ca aveti dreptate, dar in practica sint frecvente asemenea cazuri. iar plata tuturor creditorilor este imposibila!. si pe de alta parte, nu este absurd ca pentru o creanta aproape de pragul minim prevazut de lege sa raminem in insolventa, deoarece ni se pretinde "plata tuturor creditorilor". exista firme in Romania la acest moment care sa-si fi achitat toti creditorii? sau o data pornit tavalugul insolventei acesta nu mai poate fi oprit?

Alte discuții în legătură

consecintele inchiderii procedurii insolventei in recurs Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, as dori sa stiu ce se intimpla ulterior inchiderii procedurii in cadrul recursului ca urmare a platii creditorilor initiali (care au cerut si ... (vezi toată discuția)
Insolventa Barabas Reka Barabas Reka As dori sa vad niste pareri in legatura cu insolventa, de fapt intrebarea ar fi care situatie este mai avantajoasa pentru o societate, daca introduce firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)