avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum pot inchide procedura insolventei in recurs?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum pot inchide procedura insolventei in recurs?

Buna ziua,
Dupa deschiderea procedurii generale a insolventei societatii unde lucrez, am formulat recurs, in speranta ca vom obtine inchiderea acestei proceduri in temeiul platii creditorilor care au cerut insolventa. Administratorul judiciar desemnat ne-a anuntat insa ca nu ne va permite plata acestor creditori din banii societatii pe considerentul ca sint datorii de dinainte de deschiderea procedurii, ca este o procedura colectiva si ca nu poate permite plata preferentiala a unor creditori in detrimentul celorlalti. Am solicitat si suspendarea executarii, dar pina la judecarea acesteia sau in ipoteza in care nu se va admite cererea de suspendare, indicati-mi, va rog, o modalitate de a efectua plata acelor creditori pt a obtine inchiderea procedurii la recurs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:40, 11 Octombrie 2010
sau o data pornit tavalugul insolventei acesta nu mai poate fi oprit?

acesta este raspunsul !
Intrati in reorganizare, veti avea o perioada de maxim 3 ani in care sa va platiti toti creditorii. E cea mai avantajoasa varianta , cel putin din punctul meu de vedere.
Insolventa si reorganizarea judiciara au farmecul lor, si sunt destule pareri in sensul ca o afacere nu e destul de matura daca nu a trecut si printr-o astfel de faza.
In cazul de fata, daca asociatii firmei nu vor sa experimenteze insolventa, reorganizarea si tot alaiul ei de implicatii, exista o solutie - achitati creditorii declansatori din banii asociatilor, de exemplu.
Mai ales daca creantele pentru care s-a deschis procedura nu sunt mari, asociatii pot face un efort financiar si sa plateasca din conturile lor creantele creditorilor declansatori, specificand evident ca achita Factura X in numele societatii. Recomandabil este sa incheie un protocol scris cu creditorii declansatori in care sa precizeze ca fac acest gest de a plati debitele societatii deoarece firma este in insolventa si administratorul judiciar nu le permite efectuarea de plati din conturile firmei, desi firma dispune de resurse financiare.

Nu as vrea sa va descurajez dar, desi am vazut destule dosare inchise chiar si dupa afisarea tabelului definitiv, cam toate acele firme peste un an au intrat din nou in procedura, de asta data definitiv. Poate totusi societatea este in insolventa, caz in care stratagema de mai sus doar ii prelungeste agonia.
Chiar si asa, ati putea iesi din procedura si apoi sa va cereti singuri insolventa, avand in acest caz dreptul de a desemna voi administratorul judiciar, ales in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

consecintele inchiderii procedurii insolventei in recurs Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, as dori sa stiu ce se intimpla ulterior inchiderii procedurii in cadrul recursului ca urmare a platii creditorilor initiali (care au cerut si ... (vezi toată discuția)
Insolventa Barabas Reka Barabas Reka As dori sa vad niste pareri in legatura cu insolventa, de fapt intrebarea ar fi care situatie este mai avantajoasa pentru o societate, daca introduce firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)