avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

cat costa introducerea unui proces de calomnie?se iau in consideratie mesajele trimise pe messenger-ca probe?cat poate dura un astfel de proces si ce sanctiuni poate primi cineva care adreseaza calomnii de genul:"curva","panarama","saltea"?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:02, 10 Octombrie 2010
Depunerea plangerii nu va costa nimic , si nici actiunea civila din cadrul procesului penal.Avocatul , daca va angajati, o sa va coste.
Se iau in considerare mesajele primite, ca fiind inscrisuri.Insa fapta constituie insulta , si nu calomnie.Calomnia ar presupune sa vi se adreseze acele cuvinte in public.
geru de dovedit si dureaza mult .
cel mai bine va schimbati id de mes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Am trimis 2 mesaje cuiva prin care i-am adus ceva jigniri... rizzo rizzo Mai exact,i-am trimis 2 mesaje,care contineau cuvintele \"tarfa\" si \"taratura\".N-am facut altceva decat am relevat o stare de fapt.Mesajele i le-am trimis ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca sunt acuzata de o prietena fara dovezi? nickoletac nickoletac povestea e putin cam lunga,,,sunt maritata am avut o relatie extraconjugala de care sotul meu stie,dar o prietena a postat o poza cu mine si cu respectivul ... (vezi toată discuția)