avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnat pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnat pe nedrept

Buna ziua!
Sint un cetatean de rind si ma aflu intr-o situatie foarte grea si foarte complicata din puct de vedere al justitiei din romania.
in fapt:
sint condamnat la 3 ani inchisoare pentru un furt pe care nu eu lam comis dar nici nu am avut vro legatura cu acest furt,pur si simplu ne vinovat din toate puctele de vedere.
toate au plecat dela sectia de politie unde am fost adus la politie sa dau o declaratie in legatura cu un furt ,fapt care lam refuzat si nu am vrut sa dau nici-o declaratie,lucru ce la enervat foarte tare pe anchetator apoi am participat la controversata recunoastere din grup unde au intrat pe rind doi oameni si mau indicat pe mine ca find soferul unei masini care lea furat o geanta.
politisti avind pica pe mine iau ajutat eronat pe acesti martori spunindule felul cum sint inbracat inainte sa intre in sala de recunoastere ,spun eronat pentru ca pe parcursul procesului sau ivit contraziceri marii cu privire la felul inbracamintei mele si cel al adevaratului sofer care a infaptuit fapta, deci mi-au aranjato frumos si cu martori asistenti la recunoastere ,mai departe am fost arestat preventiv 51 de zilepina la prima infatisare a instantei unde unul din cei doi martori de la recunoasterea din grup luat la intrebari de judecator si avocatul meu a declarat ca nu mai este sigur daca eu am fost soferul in accea zi si nu poate sa acuze pe cineva daca nu este sigur iar al doilea martor sustine cu fermitate ca eu sint soferul
care am participat la furt .
acest dubiu al primului martor a contribuit foarte mult la eliberarea mea dupa 51 de zile de arest dar cu conditia sa nu parasesc localitatea , mai departe in finalul procesului penal am fost gasit vinovat si condamnat la 1 an si 6luni cu suspendare
eu am declarat apel stinduma ne vinovat dar a declarat si parchetul pe motiv ca nu este multumit de pedeapsa mea si regimul ei de executare
in continuarea dosarului acum citeva zile am avut apelul unde cei doi magistrati au decis sa mi respinga apelul in baza art.377 pct.1lit.b c.c.p. ca find ne fondat si stupoare :
a admis apelul parchetului si ma condamnat la 3 ani inchisoare in regim de detentie pentru complicitate la furt .
mai departe eu normal ca am declarat recurs stinduma nevinovat dar traiesc cu teroarea si eu si familia mea compusa din doi copii mici ca la curtea de apel iar voi fi nedreptatit pentru ca nu am puterea financiara si nici morala de a ma apara intro tara in care nu exista justitie si judecatori studiaza numai pe rechizitorul dosarului. as vrea sa stiu si eu daca axista cineva, in tara asta care sa ma ajute sa
imi gasesc dreptate in justitia din romania?
acest art 377pct.1 lit. b cod proce.pen. exista? care este litera b in acest articol ca eu nu lam gasit.
vreau si eu niste adrese unde ma pot adresa ca victima a justitiei romane?
ce sansa credeti ca am la curtea de apel bucuresti si unde trebuie sa insist si ce trebuie sa fac sa dovedesc ca sint nevinovat am facut petiti peste tot dar fara niciun rezultat sint disperat si nu stiu ce sa mai fac va rog AJUTOR!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
maryann, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 21:47, 17 Octombrie 2010
Va fi foarte greu la CAB.
Incercati sa va angajati avocat pentru ca altfel nu cred ca aveti sanse.
Daca sunteti nevinovat trebuie sa mai existe probe indoielnice la dosar,dar avocatul trebuie sa le caute si sa le interpreteze...ceea ce poate fi mult mai complicat decat pare...

avocat Claudiu Lascoschi
Angajati-va un specialist in penal ,care sa studieze dosarul si probele administrate in mod corespunzator undeva trebuie sa gaseasca ceva ,care sa determine Curtea de apel Bucuresti sa va admita recursul.Nu ar fi lipsit de interes sa formulati palngere penala impotriva martorilor pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.Poate daca vor fi chemati in fata organului de cercetare penala vor spune adevarul ,cine i-a invatat,cum au reusit sa va recunoasca din grup.Faceti dovada ca nu erati acolo in timpul savarsirii infractiunii de furt,trebuie sa obtineti o casare a hotararii.
Da, varianta cu plangerea penala imi pare inteligenta.Martorul daca va fi inghesuit de avocat si politist ar putea spune lucruri interesante in apararea dvs.
Este insa indicat sa aveti avocatul de fata atunci cand acesta va fi audiat.
Dar,plangerea trebuie depusa urgent pentru ca daca se judeca recursul si se va respinge veti fi arestat.
Se poate face apoi o revizuire dar...va dura mult timp si pedeapsa este prea mica...

avocat Claudiu Lascoschi
Ia invatat politisti dela sectie .
au reusit sa ma recunoasca din grup pentru ca politisti leau suflat felul inbracamintei mele si culoarea.
Mam gandit sa le fac plingere dar un avocat mia zis ca mai trziu ca acum e prea devreme unde ma indrumati sa le fac plingere ?
dovada ca nu eram acolo au facuto depozitile a trei martori si o inregistrare video aflate la dosar dar procurorul destept lea scos din (schema) spunind ca sint alibiuri create de mine si nu reflecta ora cu exactitate a produceri faptei diferenta find doar de citeva minute 10 -15
unde il pot gasi pe acest specialist penal si cam cit mar costa sal angazez?
Va multumesc cu respect pentru raspuns
va multumesc pentru raspuns ! mam gindit sa le fac plangere penala inca de la inceput dar ma incurcat avocatul ma bucur ca mi -ati dat inca o speranta maine depun plangere inpotriva martorilor dar unde? si in ce fel?

Alte discuții în legătură

dosar penal pentru alcol am un dosar de un an jumate pentru alcolemie intru cat nu a fost vina mia am luat fapta asupra mia pentru ca am fost influentat de catre oranele de politie ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti alexandresu alexandresu buna ziua.in urma unui procves penal,am fost gasit nevinovat de infractiunea de loviri si alte violente.problema e ca am cheltuit in doi ani de zile,multi ... (vezi toată discuția)