avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj URGENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj URGENT

am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament in urma cu 6 ani.acum suntem in divort iar sotul meu nu ar vrea sa imi dea nimic din apartament.iMI SPUNE CA ARE UN CREDIT LA BANCA DE 3000 DE EURO CREDIT DE CARE EU NU STIU EXACT CAND A FOST FACUT SI O DATORIE LA FRATELE LUI DE 4000 DE EURO.MA AMENINTA CA VA ADUCE MARTORI CARE VOR SUSTINE CA EI NE-AU IMPRUMUTAT CU BANI BANI PE CARE TREBUIE SA II DAM INAPOI.Mentionez ca el a lucrat in italia tot acest timp.
E posibil sa nu am dreptul la nimic din casa cumparata de noi,sau sunt doar amenintari.
Daca nu cer partaj pierd vreodata dreptul la partea mea ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 10 Octombrie 2010
Actiunea in partaj este imprescriptibila, adica puteti sa il faceti oricand.
Recomandabil e sa il faceti mai repede, dupa cum se comporta sotul dvs.

Daca imobilul e achizitionat in timpul casatoriei, e bun comun, 50%-50%.
El poate sa va ameninte, ramane la aprecierea instantei daca accepta probele propuse de el. Daca e asa hotarat, poate sa faca acum un contract de imprumut antedatat cu fratele sau mai stiu eu cine.
Faceti partajul mai repede.
Partajul este imprescriptibil.
Cu privire la cotele ce vi se cuvin fiecaruia urmeaza ca instanta sa se pronunte.In principiu se pleca de la cote egale 50%-50%.Cine doreste mai mult de 50%,trebuie sa demonstreze contributia sa .
aveti dreptul la jumatate din bunurile comune
Stimata doamna ,bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Sotul dvs vrea sa va intimideze.Creditul de 3000 de euro l-a facut probabil pentru propriile sale cheltuieli.Cred ca vrea sa intocmeasca un inscris sub semnatura privata pro causa ,ca sa va diminueze contributia dvs.Angajati avocat ca nu-i de gluma.
Da, exista si posibilitatea sa nu ramaneti cu nimic daca va dovedi ce sustine.Insa,presupun ca o sa va angajati si dvs. avocat ca sa va aparati.
Este destul de dificil pentru avocatul lui procesul si o sa il coste mult.
Incercati si dvs. sa va cautati un avocat pana sa deschida procesul si sa aveti stransi bani pentru proces.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta! gyna60 gyna60 Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Partaj bujor bujor Buna ziua Doresc sa divortez ,la partaj (casa dupa casatorie) cum este normal(50%-eu ,50%sotul) 1)Detin acte (succesiune parinti- mostenitoare pt casa+Ap). ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere a actiunii de partaj al bunurilor dobandite cuki1955 cuki1955 Dupa ramanerea definitiva a unui divort ,exista un termen limita ,in care trebuie solicitat partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ? In ... (vezi toată discuția)