avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

sotia urmeaza sa nasca in luna ianuarie 2011.eu am lucrat pana in aprilie 2010 timp de 3 ani si cateva luni dupa care am intrat in somaj.la sfarsitul lunii octombrie mi se termina perioada de acordare a indemnizatiei de somaj dupa care ma voi angaja pana in ianuarie cand naste sotia si cand voi dori sa intru in CCC.Insa am o nelamurire: adeverinta cu stagiu de cotizare pe ultimile 12 luni cine o completeaza?trec intai pe la fostul patron, apoi pe la somaj si apoi la viitorul patron?si inca ceva: daca fostul patron a intrat in insolventa si nu si-a achitat contributiile aferente perioadei in care am lucrat la el ar putea sa-mi cauzeze probleme?(precizez ca nici pentru somaj nu platise si am fst nevoit sa-mi platesc eu).Lamuriti-ma va rog!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 11 Octombrie 2010
Vad stiti care sunt pasii.Cat priveste faptul ca fostul angajator nu a platit contributiile....din pacate vor fi probleme.
1. Acordarea indemnizatia de CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor la fonduri, de catre angajator sau salariat.
2. Ca tata al copilului beneficiati de indemnizatie de CCC chiar din ziua nasterii copilului (nu trebuie sa mai asteptati cele 42 de zile).
3. De la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv de la AJOFM) luati cate o adeverinta cu veniturile nete.
4. Daca unul din angajatori a intrat in insolventa vedeti ca trebuie sa fie cineva in unitate care sa va completeze adeverinta. Daca este numit un lichidator ludiciar mergeti la acesta care are obligatia sa va completeze acea adeverinta.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sorinviz1 sorinviz1 Buna ziua, Sotia mea a nascut in data de 8 august 2012. A fosta angajata cu contract permanent intre 15 iunie 2011 - 18 ianuarie 2012, la un SRL apoi s-a ... (vezi toată discuția)