avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de intermediere?Sau...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de intermediere?Sau...

Va salut. Ce tip de contract incheie agentiile de turism cu unitatile de cazare, restaurante, muzee, facilitati de distractie, linii de transport aerian/rutier/maritim, etc? Ma refer la acele pachete care includ trasee cu obiective de vizitat, cazare, mese, toate gratuite. Si oare cum castiga o agentie de turism, ca intermediar intre clent si alte persoane juridice, adica ce tipuri de contracte incheie? Ma puteti lamuri? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:56, 11 Octombrie 2010
Buna ziua !
In procent foarte mare se incheie contracte de colaborare. Agentia de turism castiga prin includerea in respectivul contract a unui comision de promovare a pachetului turistic.
Cu stima !
Multumesc. Ma intreb daca, spre exemplu, in cazul cardurilor sau legitimatiilor pentru reduceri sau servicii gratuite oferite de A catre terti (clientii lui B), pentru ca acestia sa beneficieze de reduceri cand achizitioneaza de la B, nu este mai potrivita stipulatia pentru altul/contractul in folosul tertilor? Asa sa fie, cum vi se pare? (Sper ca m-am facut inteles in legatura cu acele cazuri la care ma refer: X ii plateste lui A pt un card de reduceri cu care poate achizitiona produse la pret redus de la B). Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 7912 adinutza05 adinutza05 as dori sa stiu care este codul caen pt agentia de turism detailista?am certificat de inregistrare cu cod caen 7912 agentie de turism turoperatoare,dc doresc ... (vezi toată discuția)
Factura sau bon fiscal? MihaiEmil2 MihaiEmil2 Sunt ghid turistic si mi-am infiintat un PFA cu cod caen 7990. Cum trebuie sa procedez cu clientii persoane fizice? Este nevoie de bon fiscal sau e suficienta ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ? kerekesmargo kerekesmargo o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind ... (vezi toată discuția)