avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare

Datorită litigiilor existente între As. de locatari - R.A.D.E.T şi fosta administratoră hoţomană am fost debranşaţi de la reţeaua de termoficare din 13 iulie 2010.Ne-am zbătut, ne-am agitat, dar demersurile ptr. înfiinţaea unei noi As. de proprietari sunt greoaie. Problema este frigul, care nu ţine cont de mersul lent al procedurilor justiţiei, s-a instalat cam devreme... Întrebarea este: - dacă suntem debranşaţi, ptr. a mă putea racorda la reţeaua de gaz ( pe care o am pe scară) mai am nevoie de acordul R.A.D.E.T? Sau le fac numai o înştiinţare că renunţ definitiv la serviciile lor? Cum se procedează în cazul în care R.A.D.E.T nu îşi dă acordul de debranşare? Numai cu acordul As. de Locatari pot efectua debranşarea? Cum să procedez în această situaţie, fără a mă posta înafara legii?
Am 2 copii, cel mic este bolnav de astm bronşic, frigul fiind un factor declanşator al crizelor astmatice. Sper că îmi înţelegeţi disperarea.
Numai succesuri vă doresc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:28, 11 Octombrie 2010
condulimazicristna a scris:

Sau le fac numai o înştiinţare că renunţ definitiv la serviciile lor? .

Avand in vedere ca regia mentionata detine incheiat raport juridic de furnizare de servicii strict cu asociatia de proprietari ca si entitate juridica,nu se justifica instiintarea din partea dvs
Nefiind necesară înştiinţarea către R.A.D.E.T să înţeleg că îmi ajunge acordul As. de locatari ?
Apelati la o firma autorizata in instalarea centralelor termice de apartament. Explicati-le situatia. Ei au experienta, stiu ce aprobari trebuiesc luate si de unde.
Oricum si daca ati avea toate aprobarile tot nu puteti sa av bransati dumneavoastra la conducta dde gaz. Numai o firma autorizata, agreata de furnizorul de gaz, va poate realiza lucrarea.
Noi intr-o situatiae asemanatoare, cand furnizorul de agent termic si-a luat din subsol echipamentul, amenintandu-ne ca daca nu platim datoriile si penalizarile, ne lasa fara caldura, am decis in comitet sa reziliem contractul cu ei. Le-am trimis o adresa si nu i-am mai primit in subsol. Ne-am judecat vreo 2 ani. Dar in cateva luni toti si-au instalat centrale de apartament cu toate aprobarile legale mai putin cea de la furnizorul de agent termic pentru ca nu mai aveam relatii contractuale cu ei.
La utilizatoare problema este ca nu pot rezilia contractul cu RADET pentru ca scara dumnealor face parte dintr-o asociatie mai mare, deci nu pot decide singuri asupra rezilierii contractului si nu se pot judeca nici macar ani de zile din aceeasi pricina.

Proprietarii scarii respective sunt prinsi in cleste intre furnizorul care vrea banii si nici nu le da caldura si imposibilitatea de a actiona in justitie pentru ca nu sunt inca asociatie de proprietari.

Interventie moderator
@condulimazicristna
Am rugamintea sa nu mai deschideti topuri distincte cu aceeasi problema. Este impotriva regulamentului de postare.
Aşa este, facem parte dintr-o asociaţie mai mare cu datorii uriaşe către R.A.D.E.T. Datorii care sunt ale fostei administratore, nu ale proprietarilor. Suntem 3 blocuri debranşate şi asta datorită faptului că am permis accesul în subsol. Ceilalţi nu s-au speriat de ameninţările reprezentanţilor R.A.D.E.T şi au agent termic. Eu nu-mi doresc ,, să moară şi capra vecinului " ci să ne putem încălzii iarna aceasta. Ce nu înţeleg eu, este faptul că dacă R.A.D.E.T-ul are contract cu As. de ce nu tratează cu As. ( adică cu administratora - care a încheiat contractul păgubos ). Ce vină avem noi cei care am plătit? Demersurile ptr. înfiinţarea As. de proprietari le-am facut, dar... justiţia se mişcă greu, iar iarna ne bate la uşă. Problema este că din cei 8 proprietari de pe scară care sunt termoficaţi, nu toţi au posibilitatea instalării unei centrale termice. Ar fi fost ideal să putem monta o centrală de bloc, dar...
Elga50 are dreptate, suntem prinşi în cleşte. Care este soluţia? Nu putem sta cu mâinile în sân. Refuz să cred că R.A.D.E.T-ul este stat în stat şi toată lumea joacă după regulile lor.
Scuze ptr. topicul nou deschis, mea-culpa!

Alte discuții în legătură

Centrala termica bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Locuiesc la bloc si as vrea sa imi montez o centrala termica electrica de apartament. Puteti va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Debransare de la r.a. de termoficare criss84000 criss84000 Buna ziua, as dori sa stiu daca exista vreo limita calendaristica pentu debransarea de la centrala termica. Avem aprobare de debransare de la regia autonoma ... (vezi toată discuția)