avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu lehuzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu lehuzie

Se poate acorda concediu lehuzie de 63 zile pentru nastere fat mort la 22 saptamani?
Cel mai recent răspuns: elena010305 , utilizator 15:21, 11 Octombrie 2010
Art. 24 alin (4) din OUG 158/2005 spune ca: "In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia."

Eu inteleg ca se acorda toate cele 126 de zile.
Copilul a " s a nascut " la 22 saptamani, deci nu se intrase in cele maxim 126-42=84 zile de concediu prenatal dinaintea nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de sarcina si lauzie LEDO LEDO Daca am nascut un copil mort la cate zile de concediu de lauzie am dreptul? Angajatorul spune ca 126, medicul de familie are parerea ca am 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie camicamelia camicamelia buna vreau sa va adresezo intrebare ,medicul meu de familie refuza sa imi acorde mai mult decat 42 zile de concediu postnatal desi inainte de nastere am ... (vezi toată discuția)
Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)