avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare apometre apa calda-rece fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul Asociatiei

Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ap. mai mult de 8 ore/zi, 2 persoane, si platesc (inclusiv gaz metan desi consucta este blocata) mai mult decat platesc (in alt bloc contorizat) 4 persoane care locuiesc acolo 24 h/zi
Cel mai recent răspuns: cgcorina , utilizator 16:00, 9 Mai 2012
Nu orice aspect din asociatie este si reglementat in legi.
Sigur, e data o ordonanta, o ceva care spune ca toata lumea sa se contorizeze, dar nu spune ce se intampla daca nu se contorizeaza. Deci ar fi o obligatie care nu e impusa , cum s-ar zice.
In acest caz asociatiile au procedat in functie de ce fel de conducere au avut. Daca au avut o conducere implicata s-au facut tot felul de contorizari, daca n-au avut niciun fel de conducere sau una despre care proprietarii nu prea au auzit....atunci lucrurile au fost lasate de izbeliste.

Asa ca....incercati sa influentati lucrurile in asociatia dv.
Bucurestiul are o HCGM nr.41/2002 in care se aproba contorizarea consumurilor (apometrelor) de apa rece/calda si caldura, unde se mentioneaza: "Art.10. Adunarea Generala, in conditiile montarii contoarelor individuale apatinand unuia sau mai multor proprietari, conform vointei acestora, are obligatia sa hotarasca cu privire la modul de citire, repartizarea a consumurilor respective, la modul de incasare si efectuare a platilor corespunzatoare consumurilor, precum si asupra persoanei fizice sau juridice care efectueaza aceste operatiuni (administratorul, contabilul sau persoana juridica specializata)."
Datorita crizei actuale multi locatari au inceput sa-si monteze apometre, respectand prevederile Legii nr.199/2000 modificata prin Ordonanta nr. 78/2001 privind utilizarea eficienta a energiei.
Informati asoc despre aceste reglementari si poate vor lua masuri de contorizare, pentru a economisi si bani si energie.
In cazul in care sunteti pe o retea telescopica, contorizarea individuala nu are efect si cum a fost mentionat va trebui sa va executati bransament separat.
Scara noastra are contorul de apa rece comun cu scara vecina. In conditiile in care platim 50 lei / persoana , variabil usor lunar, am propus in adunarea generala montarea apometrelor. D- na administrator a spus ca nu se poate ca avem contor comun. Am propus sa chemam Apa nova sa ne debranseze. Mi s- a spus ca e prea mult si nu avem bani. Ultima data i-am spus ca imi contorizez eu apartamentul , cica nu am voie. Exista vreo lege in acest sens care sa ma impiedice ? Mentionez ca pe scara sunt. 2 apartamente cu centrala care sunt contorizate cu apa rece si platesc cat consuma. Ce pot face? Nu pot sta cu mainile la spate si sa platesc 9 m3 de persoana pentru apa rece.Eu m-am mutat de cateva luni in aceasta locatie si nu ii pot intelege pe ceilalti proprietari care se vaita si nu actioneaza in nici un fel.
Va rog frumos sa ma sfatuiti , legal ce pot sa schimb.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Citire apometre neluate in considerare Stefania-2010 Stefania-2010 Buna ziua, La mine in bloc admistratorul nu vrea sa ia in considerare decit citirea la apa calda , nu si la cea rece. Motivul e ca apometrele din bloc ar fi ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)