avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.am 25 de ani,sunt casatorita si am o fetita de 2 ani care pe 19 noiembrie face 2 ani(cand mi se termina si concediul de maternitate).eu si sotul nu mai putem avea o casnicie deoarece de la agresiuni verbale ,s-a ajuns si la cele fizice.momentan stam la parintii lui.eu vreau sa plec si sa-mi iau si fata.am doua posibilitati sa ma mut in apartamentul fratelui meu care e plecat in spania locuieste si este casatorit acolo,sau sa ma duc la parintii mei.intrebarea mea este ce sanse am sa mi fie incredintata fata,deoarece mi se termina concediul de maternitate si as vrea sa intru in somaj pana face copilul 3 ani pt a merge la gradinita.nu o sa ma lase sa mi iau copilul daca este de fata cand plec,iar sa fac acest lucru in lipsa lui cred ca ar avea consecinte asupra mea nu i asa .VA ROG FRUMOS SA MI RASPUNDETI SI SA MA LAMURITI CE TREBUIE SA FAC!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:38, 11 Octombrie 2010
Nu este nici o problema daca plecati fara acordul lui, mai ales ca va loveste destul de des.Dvs. va va fi incredintata minora, pt ca este f. mica.Important este ca la proces sa aveti martori convingatori.Daca mai sunteti agresata, mergeti si la medico-legal si obtineti un certificat in acest sens.
nu are nicio consecinta in defavoarea dvs faptul ca plecati cu fata, in lipsa lui.
avand in vedere varsta fetitei, mai mult ca sigur ca va va fi incredintata, mai ales daca va sprijina financiar si parintii.
puteti face cerere de ordonanta presidentiala sa va fie incredintata fetita provizoriu, pe parcursul procesului de divort
nu lasati fetita la sotul d-voastra, daca doriti sa plecati din locuinta conjugala; luati-o cu dumneavoastra cu orice risc ; probleme privind incredintarea vor apare numai daca plecati singura si copilul ramane impreuna cu sotul
avocat Cristina Popescu
inainte sa plecati, cautati sa strangeti probe. vedeti sa fie ceva martori la agresiune si scoateti certificat asa cum v-au sfatuit ceilalti consultanti.
varsta f mica este in favoarea dvs la incredintare.
observ ca nimeni din cei care v-au raspuns, nu si-au pus problema si de ce fel de probe dispune el, impotriva dvs ca sa nu va fie incredintat dvs copilul.
totusi nu este bine cand se da asa mare siguranta omului.
aici sunt simple sfaturi, noi nu cunoastem niste date esentiale. degeaba declara ceilalti consultanti ca succesul dvs este garantat. in orice proces exista riscuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de un arab BiancaC BiancaC sora mea este casataorita cu un arab si doreste sa divorteze deoarece se poarta foarte urat si o inseala frecvent.problema este ca au o fetita de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Despre divort cimpan elena cimpan elena sint casatorita si sotul e plecat an germania la munca ar putea el baga divortul de acolo tinind cont ca toate actele sant la mine si avem si un copil ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez de sotul meu... georgyka18 georgyka18 Buna ziua sunt casatorita de 4 ani cu sotul meu si avem impreuna un baietel de 2 ani si 10 luni.In prezent locuim cu parintii lui .....nu ne mai intelegem ... (vezi toată discuția)