avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributii la stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributii la stat

buna ziua, inca nu sunt stiu cine trebuie sa plateasca contributiile catre stat:eu in calitate de angajat sau asociatia de proprietari in calitate de angajator.va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 12:10, 11 Octombrie 2010
Sunteti angajat cu contract individual de munca? Sau sunteri pfa, pfi cu contract de colaborare?
sunt angajata cu conventie civila.
Conform OUG nr. 58/2010, platitorul veniturilor de natura profesionala are obligatia declararii, calculului, retinerii si platii contributiilor individuale nu si a platii contributiilor datorate de angajator.

In alta ordine de idei, cei ce va platesc venitul sunt obligati sa va retina si sa va vireze contributiile.

O zi buna
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si contributii aferente chelt de personal mag1962 mag1962 Buna ziua,in legatura cu noul cod fiscal pentru Asociatiile de Proprietari as dori sa imi raspundetila urmatoarele intrebari : -se mai poate face conventie ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
"contract de prestari servicii" Cosmi7 Cosmi7 Care sunt cotele ce se retin de catre angajator, in cazut contractelor de prestari servicii? Ce temei legal avem in acest ... (vezi toată discuția)