avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... adeverinta absolvent studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

adeverinta absolvent studii superioare

Lucrez in compartimentul Personal al unei institutii publice.Cat timp este valabila adeverinta eliberata de facultate care atesta absolvirea studiilor universitare de licenta? Mentionez ca anul trecut in luna nov. au fost incadrati la gradul corespunzator studiilor absolvite .Multumesc
Cel mai recent răspuns: laur7901 , utilizator 16:17, 2 Noiembrie 2010
Adeverinta este valabila pana la data eliberarii diplomei respective. Daca respectivul absolvent nu se deplaseaza sa ridice diploma, ea figurand eliberata cu o anumita data, nu se poate inscrie pt un concurs intr-o institutie de pilda, prevalandu-se de faptul ca ''nu am ajuns sa ridic diploma''. Diploma exista deja, deci adeverinta nu isi mai are rostul.
Sper ca am inteles intrebarea dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ContSters170895, utilizator
In raport de situatia individuala,de unitatea de invatamant absolvita,eliberarea
diplomei poate constitui sau nu o problema.
De regula ,adeverinta are termen de valabilitate pana la eliberarea Diplomei de licenta,obligatie ce revine MECT,la cererea titularului de drept
De regula adeverinta se elibereaza pe o perioada de 1 an,dupa care absolventul este obligat sa-si ridice diploma.Pana la urma este o problema care il priveste strict si personal.Dupa trecerea termenului de 1 an toate institutiile elibereaza diplome,deci nu are nici o scuza pentru neprezentare.
cristina 33 a scris:

De regula adeverinta se elibereaza pe o perioada de 1 an,dupa care absolventul este obligat sa-si ridice diploma.Pana la urma este o problema care il priveste strict si personal.Dupa trecerea termenului de 1 an toate institutiile elibereaza diplome,deci nu are nici o scuza pentru neprezentare.

sa fim seriosi. sunt absolvent al unei universitati " de stat", si m-am prezentat cu adeverinta, la ANFP, pentru examen, si dupa 2 ani de la data absolvirii. motivul? n-am avut chef sa ma duc dupa diploma. :)
De regula pe adeverinta scrie pana cand este valabila adica pana la ridicarea diplomei.Pe unele am vazut ca scrie un termen de 1 an,de aceea m-am referit la acel termen.Acum daca pe dvs.va primit la examen e OK,dar legal daca v-ati fii prezentat la facultate erau obligati sa va dea diploma.Sunt curioasa daca ma prezint la ANFP cu adeverinta ,sa zicem dupa 5 ani de la absolvire daca ma primeste la concurs?

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata dumi32 dumi32 Buna ziua, As dori sa va intreb, in cazul in care un participant la concursul de ocupare a unui post contractual (SSD) studii superioare de scurta durata ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Drept de munca cu adeverinta echivalenta dipomei de licenta universitare??? xamalinda xamalinda Am terminat facultatea de[b] Medicina Dentara [/b]in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau ... (vezi toată discuția)