avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea unei Hotarari judecatoresti definitiva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea unei Hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila

In 2006 am obtinut o Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , investita cu titlu executoriu in 2007, pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe 23 Ha in Predeal, Brasov. De atunci Primaria si Prefectura fac tot ce pot pentru a nu executa aceasta Hotarare judecatoreasca.Noi am cerut in acel proces reconstituirea dreptului de proprietate pe vechile amplasamente .Acestea sunt libere si in ziua de azi .Ce putem face legal? Cum putem forta executarea acestei Hotarari? De ce executorii judecatoresti spun ca nu putem face o executare silita a Primariei? Ce sa facem, sa ne intoarcem in instanta si sa obtinem o noua hotarare, care sa fie ignorata iar de Primarie si Prefectura? Ce valoare mai are o Hotarare judecatoreasca definitiva in aceasta tara?
Cel mai recent răspuns: ContSters130441 , utilizator 19:12, 25 Aprilie 2015
Formulati plangere in temeiul disp art 271 Cod penal=nerespectarea hotararilor judecatoresti
cred ca o sa trebiasca sa va judecati cu ei in contencios si puteti sa le cereti si daune.
Nu cred ca se poate vorbi de judecata in contencios! In primul rand executorii judecatoresti nu respecta prevederile Legii nr.188/2000, invocand motive netemeinice prin nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti-definitiva si irevocabila- investita cu formula executorie, daca s-a incunviintat si executarea acesteia. In al doilea rand refuzul nejustificat al acestora intra si in zona legii penale pentru care trebuie trasi la raspundere. Inainte de aceasta ar trebui formulata o plangere catre instanta instanta de execurare... Un alt proces nu-si are rostul pentru ca se va ridica exceptia de autoritate de lucru judecat!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti silviaRadu54 silviaRadu54 Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012. 1. Cum trebuie sa procedez? 2. ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Cum sa cer punerea in aplicare a unei sentinte civile investita cu "noi, presedintele romaniei"? andutza_puishor andutza_puishor Sentinta pentru retrocedarea unui teren a fost definitiva si investita cu \"Noi, Presedintele Romaniei\" in 2003; Din acel moment si pana astazi, am solicitat ... (vezi toată discuția)