Sentinta pentru retrocedarea unui teren a fost definitiva si investita cu "Noi, Presedintele Romaniei" in 2003; Din acel moment si pana astazi, am solicitat in mai multe randuri primariei (HUSI, Vaslui) sa ne puna in posesia terenului si sa elibereze titlul de proprietate.
Va rugam sa ne spuneti ce ar trebui sa facem;
Intentionam sa ne adresam DNA pentru abuzul savarsit de Primar si Consiliul local; Daca aceasta este o solutie potrivita va rugam sa ne spuneti cum trebuie formulata plangerea penala catre DNA.
Am inteles ca hotararile investite cu "Noi, presedintele Romaniei" trebuiesc puse in aplicare in 48 de ore si aceasta punere in aplicare trebuie "urmarita" se procuratura competenta (Vaslui).
Faceti plangere penala impotriva primarui si a Consiliului local( d-le presedinte ,subsemnatul .......formulez plangere impotriva....., aratati motivele de fapt si temeiul in drept al plangerii).Mai bine ar fi sa apelati la un avocat
Adresati-va cu petitie scrisa Prefecturii, iar in ceea ce priveste neexecutarea hotararii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila si care este executorie, iar in scris ati notificat primarului prin executor judecatoresc acest fapt, puteti face plangere penala dar nu la DNA ci la parchetul de pe langa judecatorie.
Multumesc pentru promptitudine =D> ; Unui executor ne-am adresat iar acesta a spus ca nu poate executa silit primaria X-(; deasemenea, ne-am adresat si prefecturii care a spus ca este competenta consiliului local;
Daca este adevarat ca parchetul trebuie sa se ingrijeasca de modul in care sunt aplicate sentintele judecatoresti investite cu "Noi, presedintele ....", atunci ce rost mai ar avea sa ne adresam aceluiasi parchet care nu si-a facut treaba?
Terenul este acum folosit de o societate viticola (de ani buni folosit), nu poate fi un act de coruptie daca primaria abuzeaza lasand aceasta firma sa obtina beneficii de pe urma unui bun care nu-i apartine? Nu DNA are competenta pt aceste acte?
Toate institutiile publice pot fi executate silit, cu respectarea prevederilor Legii nr. 110/2007, de catre orice executor judecatoresc.
Nu parchetul trebuie "sa se ingrijeasca", asa cum spuneti, de modul in care sunt puse in aplicare titlurile executorii. La solicitarea dvs., primaria era obligata sa respecte dispozitiile cuprinse in titlu.
Asa cum vi s-a spus mai sus, plangerea penala este de competenta parchetului, nu a DNA, care are atributii specifice stabilite prin acte normative speciale.
Multumesc!
Ar fi bine sa ma adresez parchetului local cu aceeasi incredere cu care dvs ma sfatuiti; Daca ati sti ce este aici si cum ne-au plimbat timp de 15 ani ....
Retrocedare
emiliana
1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)