avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu ingrijire copil - unde?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu ingrijire copil - unde?

Nu stiam ce titlu sa dau subiectului meu.
Poate s-a mai discutat despre acest subiect, dar incerc sa imi expun si eu problema.
Dupa ce am terminat facultatea m-am angajat la o firma la care am lucrat pana in anul 2006 cand am nascut si am intrat in concediu pt ingrijirea copilului cu suspendarea contractului de munca si primirea indemnizatiei de 600 RON.
Anul acesta (peste cateva luni) ar trebui sa ma intorc la serviciu, dar am aflat (intamplator, din surse neoficiale) ca firma nu mai exista.
Sa fac o paranteza si sa va povestesc cate ceva (ceea ce cred eu ca s-a intamplat pentru ca nu am aflat din surse oficiale):
- firma a fost infiintata ca SA si peste vreo 12 ani actionarul principal a decedat si a conducerea firmei a fost preluata de unul din mostenitorii acestuia;
- ulterior firma a fost transformata in SRL si actionarul principal a incercat sa cumpere toate actiunile de la ceilalti actionari;
- sotul actionarul principal are o firma cu acelasi domeniu de activitate;
Cele 2 firme functionau la acelasi sediu si au mers impreuna cativa ani.
Nu stiu daca firma la care lucram a dat faliment sau a fost "absorbita" de cealalta firma, dar important este ca mie mi se pare ca in acest moment nu am unde sa ma intorc (ca loc de munca).
Ce sa fac?
Unde sa ma duc?
Stiam ca firma la care lucrezi are obligatia sa te primeasca inapoi.
Unde sa ma primeasca daca nu mai exista?
Pot sa ma duc la cealalta firma? Au obligatia sa ma primeasca acolo?
Sau eu am ramas fara loc de munca daca am nascut chiar daca am muncit mai bine de 10 ani?
Ce sa fac?
Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns.
A mai patit cineva asa ceva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters49943 , utilizator 17:51, 12 Ianuarie 2008
Sfatul meu este sa va interesati daca firma la care ati lucrat a fost absorbita de firma existenta in acest moment. In acest caz are loc transmiterea universala de la persoana juridica absorbita catre persoana juridica absorbanta, care devine succesoare in drepturi, dar si in obligatii, a celei dintai. Adica, firma care a absorbit firma la care ati lucrat dv. preia drepturile si obligatiile firmei absorbite, implicit si contractele de munca existente la acea data in firma. Teoretic, daca erati in concediu pentru cresterea copilului nu puteau sa va inceteze contractul individual de munca. Deci, la aceasta data contractul dv. ar trebui sa fie in vigoare. Asta daca a fost vorba de o absorbtie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate intrerupere concediu medical postoperator din motivul fuziunii prin absorbtie? sandaveturia sandaveturia Buna ziua, firma la care lucrez va trece printr-un proces de fuziune prin absorbtie in viitorul foarte apropiat. Acest moment ma va prinde in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Fuziunea prin absortie ContSters69664 ContSters69664 Buna ziua. Atunci cand se incheie un contract de asociere intre doua sc-uri in vederea formarii unui consortiu....aceasta noua asociatie, entitate are ... (vezi toată discuția)
Predare firma cezar jurci cezar jurci In cazul in care o firma are probleme financiare si decide sa fie preluata de catre alta firma cu acelasi domeniu de activitate, la acelasi punct de lucru, cu ... (vezi toată discuția)