avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare instanta

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca pot reprezenta in instanta unitatea in care lucrez, cu procura din partea conducerii! Daca da, in ce consta procura? Trebuie data in fata unui notar?
In plus, este vreo problema daca am si studii juridice (acesta fiind, de fapt, motivul pt care directorul unitatii m-a rugat sa merg in instanta in locul lui)?
Va multumesc!
EM
Cel mai recent răspuns: emfilia , utilizator 23:35, 9 Februarie 2011
daca aveti studii juridice, sunt convinsa ca d-voastra cunoasteti si raspunsurile :
- e suficienta o simpla imputernicire, delegatie prin care sa vi se acorde dreptul de reprezentare in dosarul respectiv, in fata instantei, a societatii respective
- este un inscris un semnatura privata, nu este necesara autentificarea acestuia
- numai ptr. anumite acte de dispozitie ( tranzactia; renuntarea la judecata, renuntarea la drept, etc ), este necesar in plus , un inscris al societatii semnat de reprezentantul legal al acesteia si stampilat cu care sa va prezentati- depinde de situatia juridica cu care va confruntati in acel moment
V-am dat un raspuns mai lacunar intrucat d-voastra aveti cunostintele de baza necesare.
avocat Cristina Popescu
Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns! Intre timp m/am mai documentat si am fost deja, in numele unitatii, in cateva faze procesuale: un recurs, o contestatie in anulare si o revizuire.
Va doresc o seara placuta!
EM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant ContSters22096 ContSters22096 in cadrul unui dosar consilierul nostru juridic s-a prezentat avand o imputernicire semnata de directorul general al societatii \"act sub semnatura privata\" ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta penala taticu100 taticu100 Va salut ! Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului, la primul procuror al parchetului. Primul procuror nu a dat nici o solutie, asa ca dupa 32 ... (vezi toată discuția)