avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprezentare in instanta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprezentare in instanta penala

Va salut ! Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului, la primul procuror al parchetului. Primul procuror nu a dat nici o solutie, asa ca dupa 32 de zile de asteptare m-am adresat judecatoriei. La primul termen m-am prezentat degeaba pentru ca desi parchetul are obligatia sa trimita dosarul in 5 zile, nu a facut-o. L-am imputernicit prin procura,pe tatal meu, sa ma reprezinte. In procura (facuta la notariat) se spune: " sa ma reprezinte cu puteri depline la sectia de politie... , la parchetul de pe langa judecatoria... , precum si in fata instantelor judecatoresti,unde sa actioneze in apararea intereselor mele." Judecatoarea, cand i s-a prezentat procura a spus ca nu e buna si ca trebuie un inscris sub semnatura privata. Procura este autentificata si semnata de mine in fata notarului. Eu cred ca este un inscris autentic sub semnatura privata. In baza procurii, cred ca tatal meu poate vorbi in numele meu, in afara de a pune concluzii.
Procurorul a dispus incetarea urmaririi penale, pentru ca nu ar exista plangerea prealabila. Aceasta a fost trimisa politiei cu scrisoare recomandata, cu confirmare de primire in termenul legal(inainte de 2 luni). In referatul politiei catre parchet se aminteste ca s-a depus prin posta plangerea prealabila,in termen.Scrisoarea a fost trimisa la data de 23 dec.2006 si inregistrata la politie la data de 3 ian.2007. Procurorul a considerat in mod gresit ca aceasta este data
depunerii plangerii ( adica tardiv). Am cerut reluarea urmaririi penale, depunand la dosar copia confirmarii de primire(semnata de un politist). La luare de cavant tatal meu trebuie sa spuna ca eu cer reluarea urmaririi penale. Nu poate sa o faca pentru ca judecatoarea vrea nu stiu ce procura speciala. Cine greseste, notarul sau judecatoarea ? Ce procura sa mai fac ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin Iacob , Avocat 22:44, 4 Martie 2010
Pentru a respecta intru totul pretentia judecatoarei,se impune sa solicitati oficial comunicarea continutului procurii in limitele careia ,tatal dvs sa va reprezinte si sa va apere interesele in fata instantei de judecata
dvs gresiti ca nu va prezentati personal..judecatoarea cere o procura in care sa se specifice ca tatal dvs are dreptul sa va reprezinte in cauza ce face obiectul dosarului cu nr ... pe rol la judecatoria... si acolo poate sa faca...
Din pacate d-le avocat serviciul nu-mi lasa prea mult timp. Sunt plecat mai tot timpul in strainatate. Acasa sunt musafir, cum se spune.
am un comentariu cu privire la natura juridica a unei ,,procuri,, ( astept si pareri avizate )
,,Procura,, in multe cazuri are valoarea juridica a unui act autentic unilateral ,strict declarativ ( atunci cand se prezinta doar o singura persoana in fata notarului si declara......)
Altfel stau lucrurile cand vorbim de un contract bilateral, de mandat, cand ambele persoane se prezinta la notar si declara ca inteleg sa-si asume drepturi si/sau obligatii......prin prezentul inscris...
Deci, atata timp cat mandatarul in cauza ( tatal petentului), nu si-a asumat obligatii de reprezentare, instanta este indreptatita sa in considere afara din proces....
Daca lucrurile ar fi altfel, oricine, oricand , s-ar putea prezenta in fata notarului si ar afirma ca....,,Popescu,,....are obligatia de ,,a face,,.....
Acest lucru creaza obligatii in patrimoniul lui.....,,Popescu,,???
Si ca o intrebare retorica.......oare ...,,Popescu,, in fata unei asemenea situatii, nu ar trebui sa-si asume obligatii macar cu privire la .....,,diligente,,...???
D-le avocat, procura s-a facut cu ambele persoane in fata notarului,datele de identificare fiind trecute in procura atat pentru mine cat si pentru tata, fiecare prezentand notarului buletinul de identitate. In procura sunt mentionate nominal, institutiile unde pot fi reprezentat.

Alte discuții în legătură

Probleme in reprezentarea partii vatamate suparattul suparattul In art.173 CPpen. se arata:"(3) [i]Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive [b]partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)