avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprezentare in instanta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprezentare in instanta penala

Va salut ! Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului, la primul procuror al parchetului. Primul procuror nu a dat nici o solutie, asa ca dupa 32 de zile de asteptare m-am adresat judecatoriei. La primul termen m-am prezentat degeaba pentru ca desi parchetul are obligatia sa trimita dosarul in 5 zile, nu a facut-o. L-am imputernicit prin procura,pe tatal meu, sa ma reprezinte. In procura (facuta la notariat) se spune: " sa ma reprezinte cu puteri depline la sectia de politie... , la parchetul de pe langa judecatoria... , precum si in fata instantelor judecatoresti,unde sa actioneze in apararea intereselor mele." Judecatoarea, cand i s-a prezentat procura a spus ca nu e buna si ca trebuie un inscris sub semnatura privata. Procura este autentificata si semnata de mine in fata notarului. Eu cred ca este un inscris autentic sub semnatura privata. In baza procurii, cred ca tatal meu poate vorbi in numele meu, in afara de a pune concluzii.
Procurorul a dispus incetarea urmaririi penale, pentru ca nu ar exista plangerea prealabila. Aceasta a fost trimisa politiei cu scrisoare recomandata, cu confirmare de primire in termenul legal(inainte de 2 luni). In referatul politiei catre parchet se aminteste ca s-a depus prin posta plangerea prealabila,in termen.Scrisoarea a fost trimisa la data de 23 dec.2006 si inregistrata la politie la data de 3 ian.2007. Procurorul a considerat in mod gresit ca aceasta este data
depunerii plangerii ( adica tardiv). Am cerut reluarea urmaririi penale, depunand la dosar copia confirmarii de primire(semnata de un politist). La luare de cavant tatal meu trebuie sa spuna ca eu cer reluarea urmaririi penale. Nu poate sa o faca pentru ca judecatoarea vrea nu stiu ce procura speciala. Cine greseste, notarul sau judecatoarea ? Ce procura sa mai fac ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin Iacob , Avocat 22:44, 4 Martie 2010
Din primul dvs. mesaj, eu nu am inteles ca ati fost impreuna in fata notarului incheind practic un mandat de reprezentare.......cu scuzele de rigoare.....
Deci, in acest caz, dvs. veti avea deschisa calea recursului la plangerea intemeiata pe art. 270 ind. C.proc.pen.,
Dar totusi, as vrea sa mai precizez un amanunt:
Tatal dvs. tot nu va putea pune ,,Concluzii,, in fata judecatorului
Astfel, conform legislatiei in vigoare, au dreptul de a pune ,,concluzii,, numai avocatii( in functie de faptul ca sunt definitivi ori stagiari, in fata anumitor instante, consilierii juridici....)
Persoanele fizice au dreptul de a pune ,,concluzii,, in fata instantei, numai daca au studii juridice cu diploma de licenta........asa ca ...vreti ori nu.....tot la un avocat veti ajunge daca doriti sustinerea cauzei dvs. intr-un mod profesionist....
Va doresc mult succes....:)
rectific...278 ind. 1 si nu 270....altfel ma vor ,,corecta,, colegii de pe aici...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in reprezentarea partii vatamate suparattul suparattul In art.173 CPpen. se arata:"(3) [i]Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive [b]partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)