Bună ziua,
Dacă am firma în dizolvare judiciară pentru nedepunerea bilanțului, dar am făcut recurs și am programată înfățișarea, pot emite facturi până la judecarea cauzei?
Mulțumesc.
Iată și povestea pe lung, pentru cei interesați:
Firmă înființată în 2007, de Crăciun. Am declarat că nu am avut activitate între Crăciun și Revelion doar la Administrația Financiară. Registrul comerțului m-a somat să depun și la ei în 2010 acea declarație pentru că altfel trimit către judecătorie și-mi dizolvă firma. În somație scria că acțiunea se anulează dacă depun în termen, însă o doamnă drăguță m-a sfătuit să nu cred tot ce scrie acolo (văzuse că eu încercuisem textul). Am depus-o în termenul specificat și atât. Se pare că juristei de la Registrul Comerțului Ilfov, i-a fost ”imposibil” să verifice cine a răspuns somației și cine nu și a trimis mai departe dosarul către tribunal. Am primit notă de la tribunal să mă prezint în Mai pentru că se judecă... Nu m-am dus că aveam o călătorie programată - era chiar în primele zile din Mai
www.avocatnet.ro/images/smil... .
Acum am făcut recurs, cerere de anulare sau cum se numește (mi-a făcut-o un avocat), însă înfățișarea este de abia în februarie 2011.
Eu emit în continuare facturi. Dar este legal? La Administrația Financiară Ilfov au spus că nu știu, un avocat m-a îndrumat spre Registru. La Registrul Comerțului Ilfov am dat de jurista - incompetentă care m-a sfătuit să fac recurs (făcusem deja pentru că i-a fost ei lene să-și facă treaba când trebuia). Am întrebat-o dacă pot lucra și emite facturi până la judecată și mi-a spus că nu știe. Am întrebat-o unde pot afla și a început să râdă, spunându-mi că ea nu știe. Mi-a spus că emit facturi ”pe riscul meu”.
A fost o experiență interesantă și nici nu m-am enervat, mai ales că jurista părea bună, din păcate nu profesional. Cred că are pregătirea naturală pentru a face ce trebuie ca să-și păstreze postul.
Sfârșit