avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediere abuziva

Buna ziua!Sunt functionar public,studii superioare in specialitate si o vechime in institutie de peste 3o de ani. In perioada aprilie 2009-august 2010, am fost in ITM pentru cod boala 14(neoplazii).In luna septembrie am hotarit sa-mi reiau actictivitatea,dupa 2 saptamini mi-se comunica ca datorita reorganizarii institutiei postul meu a fost desfiintat.Nu mi-au comunicat nici un fel de criterii care au stat la baza acestei desfiintari,atributiile postului ramanind aceleasi(fiind un post la resurse umane).Problema este ca propunerea pentru desfiintarea postului sa intimplat cit eu eram in ITM.Nu am semnat preavizul.Incepind cu data preavizului sunt in ITM, boala obisnuita fiindca nu am putut suporta aceasta situatie inumana.Cum ma sfatuiti sa procedez?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
MIANA MIANA, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIANA MIANA , utilizator 10:50, 12 Octombrie 2010
Buna ziua !
Ce inseamna ca sunteti in "ITM" ?
ITM-Incapacitate temporara de munca.
puteti alege sa ramaneti in concediu medical pana va tratati boala,adica cat mai mult,in acest timp se va suspenda preavizul,apoi sa reveniti la serviciu,sa asteptati decizia de concediere si sa o contestati in termen de 30 de zile de la primirea ei,la tribunalul de care apartine domiciliul dvs.
multa sanatate si multa bafta!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avem un angajat care pe o perioada de 18 luni a fost ... cristina_huszarr cristina_huszarr Buna ziua. Avem un angajat care pe o perioada de 18 luni a fost in concediu medical pt incapacitate temporara de munca pt neoplazie, si care urmeaza sa-si reia ... (vezi toată discuția)
Dilema totala daridannah daridannah buna ziua,multumesc mult pt.raspunsurile date si as mai dori sa va mai intreb cat timp voi lua aceasta indemnizatie,si cat este cuantumul ei pe o luna? (vezi toată discuția)