avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

mai reiau o data discutia despre concediu pentru cresterea copilului.Tatal este angajatul societatii noastre si ar fi trebuit sa intre in concediu pentru cresterea copilului.Mentionez ca data nasterii copilului este de 07.09.2010. In luna ianuarie a fost in concediu fara plata, prin urmare are intrerupere si nu poate beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului.
Intrebarea este ca daca el va sta pana in luna ianuarie 2011 va putea beneficia de indemniztie?
Cel mai recent răspuns: blueelf08 , utilizator 10:39, 12 Octombrie 2010
Pentru stabilirea dreptului la indemnizatie se iau in calcul numai cele 12 luni inaintea nasterii copilului, indiferent cand solicita acest drept.
Daca a lucrat macar o zi in ianuarie, se ia in calcul acea luna (prin exceptie se ia in calcul o singura luna cu fractie mai mica de jumatate).
noi am acordat o luna de concediu fara plata deoarece era vorba sa faca niste cursuri de formare profesionala prin CNSLR Fratia. dar aceste cursuri nu s-au mai facut, s-a asteptat raspuns si nu s-au mai facut si asa a trecut luna avand astfel intrerupere.Am vazut in OUG 148/2005 la art 1, lit i ca ar putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului cei care au concediu fara plata pt a participa la cursuri de formare profesionala.Oare este posibil asa ceva?
sa fac dovada ca el s-a inscris la acele cursuri...cum sa fac?
Buna ziua!
Vin si eu cu o problema pe aceasta tema. In luna mai am lucrat 2 zile la un angajator (adica 3 si 4 mai), iar de pe 20 mai am semnat cim cu un alt angajator. La sfarsitul lunii decembrie (cam pe 27) ar trebui sa nasc. Mentionez ca la primul angajator aveam o vechime de 1 an si 9 luni. In aceste conditii, pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului? Va multumesc anticipat!
@ blueelf08
Perioada care se ia in calcul este 27 dec 2009 - 27 dec 2010, perioada in care trebuie sa afceti dovada ca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni.
In calculul celor 12 luni se iau in considerare si fractiunile de luna ... din calculul meu, ar reiesi ca beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

@ saftmiki
Trebuie sa faca dovada participarii la acele cursuri si nu numai ca s-a inscris la ele.
Multrumesc frumos pentru raspuns. Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent saftmiki saftmiki poate un angajat sa mearga sa casa de sanatate sa plateasca in avans pentru urmatoarele 6 luni pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil Sara28 Sara28 Buna ziua.Am o nelamurire legata de indemnizatia de concediu crestere copil.Sunt insarcinata in 9 saptamani.Am lucrat pana in data de 05.01.2014.Pentru a ... (vezi toată discuția)