Daca am ajuns la recurs, mai pot cere plata cheltuielilor de judecata?Este vorba de o casa pe hotar neterminata din cauza ca vecinul nu mi-a dat acceptul sa intru pe terenul lui sa pun schela, iar acum la recurs (pentru ca in prima faza ni s-a respins cererea de ordonanta presedintiala pe motiv ca nu-i urgenta atata vreme cat pot sa-mi prelungesc autorizatia de constructie) vecinul s-a razgandit si a zis ca ne permite accesul. Deoarece mai avem o saptamana pana la data recursului nu as mai vrea sa fac nici o intelegere cu acesta, dar as vrea sa stiu daca la tribunal el vine si spune ca ne permite accesul, in aceste conditi eu mai pot cere cheltuieli de judecata? Va multumesc anticipat.
In ipoteza in care, in etapa procesuala a recursului, intimatul, la prima zi de infatisare recunoaste pretentiile recurentului- ale dvs, din cate inteleg- devin aplicabile prevederile art. 275 c.pr. civ. potrivit carora " Paratul care a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, afar numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata."
Ce inseamna " daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata?".
Am avut acordul verbal al vecinului anul trecut cand am inceput lucrarea, anul acesta cand am vrut sa continuam nu a mai fost de acord. L-am dat in judecata cu ordonanta presedintiala care ne-a fost respinsa pe motiv ca putem prelungi autorizatia deci nu este urgenta, asa ca am prelungit autorizatia care este valabila pana in iunie anul viitor. Nu se considera punere in intarziere atata vreme cat eu nu am putut continua lucrarile din cauza lui si am avut cheltuieli cu avocatul si autorizatia tot din cazua lui? Va multumesc anticipat.
Daca in recurs ati cerut si ati probat ca ati facut cheltuieli si in aceasta faza a procesului, in cazul in care solutia va va fi favorabila instanta va va acorda si aceste cheltuieli. In caz contrar, acele cheltuieli le treceti la categoria pierderi!