avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez?

Buna ziua, am depus la banca o suma de bani si am primit o dobanda. Unde inregistrez in contabilitate venituri din dobanzi si comisioane? In contul curent (766=5121) sau in casa (766=531). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 14:07, 11 Octombrie 2010
Pai din moment ce dobanda va aparea pe extrasul de banca, logic 766=5121.Ca pe urma dumneavoastra ii ridicati si ii depuneti in casa este alta treaba, folositi contul 581.
Depunerea in banca:
581 = 5311
5121 = 581
Venitul din dobanzii:
5121 = 766

Sfatul meu, fie va apucati serios de invatat contabilitate, fie va luati un contabil.
Aveti carente grave in materie de contabilitate, conturile de clasa 7 stau in Credit (foarte foarte rar sunt pe Debit: cand se inchid cu 121, stornare in negru... etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant eveevelina eveevelina buna seara, va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatoarea problema: la dec 2009 am sold creditor 5121 si am si o suma in 581. la pozitia IV din F10 din ... (vezi toată discuția)
Linie credit costicul costicul In luna decembrie am luat un credit de la banca. Am utilizat o parte din linie.Cum trebuie sa inregistrez creditul ? Extrasul din ianuarie este ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O SC a contractat o linie de credit.Este prima luna cind am un extras de cont aferent acestea si nu sint sigura daca am gindit bine operatiunile ce se ... (vezi toată discuția)