am fost trimisa in somaj datorita desfiintarii postului, iar fostul angajator refuza sa-mi elibereze adeverinta necesara intocmirii dosarului pentru somaj; ce trebuie sa fac in acest caz; se poate intocmi dosarul fara acest document?
care este termenul pentru depunerea dosarului de somaj in situatia in care cele 30 de zile expira duminica-zi nelucratoare se poate depune dosarul fara a fi afectata continuitatea luni (ziua 31 dar zi lucratoare?)
conform art.34 alin 5 din Codul Muncii trebuie sa iti elibereze adeverinta solicitata pentru somaj
5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
In caz de refuz reclamatie la ITM:
Codul muncii:
art.276 alin.b) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte: incalcarea de catre angajator a preved. art.34 alin.5) cu amenda........
Acel mesaj nu are o baza legala...din pacate pentru cei care sustin asta ... am rude in carul MAI care nu cunosc sa existe asa ceva ... de probleme de genul acesta se ocupa C.P. sau S.I.F.
Dreptul la somaj
C.Daniela
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)