avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta pentru somaj

buna ziua

am fost trimisa in somaj datorita desfiintarii postului, iar fostul angajator refuza sa-mi elibereze adeverinta necesara intocmirii dosarului pentru somaj; ce trebuie sa fac in acest caz; se poate intocmi dosarul fara acest document?
care este termenul pentru depunerea dosarului de somaj in situatia in care cele 30 de zile expira duminica-zi nelucratoare se poate depune dosarul fara a fi afectata continuitatea luni (ziua 31 dar zi lucratoare?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 11 Octombrie 2010
conform art.34 alin 5 din Codul Muncii trebuie sa iti elibereze adeverinta solicitata pentru somaj
5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

In caz de refuz reclamatie la ITM:

Codul muncii:
art.276 alin.b) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte: incalcarea de catre angajator a preved. art.34 alin.5) cu amenda........
sezitati si politia muncii din cadrul politiei din raza sediul angajatorului! B-)
ctynn a scris:

sezitati si politia muncii din cadrul politiei din raza sediul angajatorului! B-)


Oare exista asa ceva ? ... de probleme legate de relatii de munca se ocupa Cercetarile Penale sau Serviciul de investigare a fraudelor ...
da, exista da-ti un search pe avocatnet! B-)
@rodica_post:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

da, exista da-ti un search pe avocatnet! B-)
@rodica_post:
www.avocatnet.ro/content/for...


Acel mesaj nu are o baza legala...din pacate pentru cei care sustin asta ... am rude in carul MAI care nu cunosc sa existe asa ceva ... de probleme de genul acesta se ocupa C.P. sau S.I.F.

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14 dora14 dora14 BUNA ZIUA, AM FOST ANGAJATA PANA LA DATA DE 04 OCTOMBRIE 2011, RESTRUCTURARE POST CU TRIMITERE IN SOMAJ SI, FIRMA REFUZA SA-MI ELIBEREZE ANEXA 14. CE POT ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta somaj geangos geangos Buna seara,imi trebuie o adeverinta pt. somaj de la un fost angajator care motiveaza ca datorita volumului mare de lucru nu mi-o poate elibera mai devreme de ... (vezi toată discuția)