avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta pentru somaj

buna ziua

am fost trimisa in somaj datorita desfiintarii postului, iar fostul angajator refuza sa-mi elibereze adeverinta necesara intocmirii dosarului pentru somaj; ce trebuie sa fac in acest caz; se poate intocmi dosarul fara acest document?
care este termenul pentru depunerea dosarului de somaj in situatia in care cele 30 de zile expira duminica-zi nelucratoare se poate depune dosarul fara a fi afectata continuitatea luni (ziua 31 dar zi lucratoare?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 11 Octombrie 2010
inca nu am date oficiale insa am sa aflu :)
ctynn a scris:

inca nu am date oficiale insa am sa aflu :)


:offtopic:
mai devreme , ati sustinut ca exista .... ;)
1. Din Legea 76/2002:

Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
...
j) neeliberarea de către angajator, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu, a documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
Art. 116. - (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

2. Va adresati ITM si AJOFM sa aplice legea, sa sanctioneze pe angajator si sa-l determine sa va elibereze adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14 dora14 dora14 BUNA ZIUA, AM FOST ANGAJATA PANA LA DATA DE 04 OCTOMBRIE 2011, RESTRUCTURARE POST CU TRIMITERE IN SOMAJ SI, FIRMA REFUZA SA-MI ELIBEREZE ANEXA 14. CE POT ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta somaj geangos geangos Buna seara,imi trebuie o adeverinta pt. somaj de la un fost angajator care motiveaza ca datorita volumului mare de lucru nu mi-o poate elibera mai devreme de ... (vezi toată discuția)