avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14

BUNA ZIUA,
AM FOST ANGAJATA PANA LA DATA DE 04 OCTOMBRIE 2011, RESTRUCTURARE POST CU TRIMITERE IN SOMAJ SI, FIRMA REFUZA SA-MI ELIBEREZE ANEXA 14. CE POT FACE ?......NU-MI POT DEPUNE DOSARUL DE SOMAJ.

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: dora14 , utilizator 13:57, 17 Decembrie 2010
Buna ziua. Angajatorul este obligat sa va elibereze adeverinta

Baza legala
Codul Muncii
Art.34 (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

SUNTEM IN DECEMBRIE......SI MA TOT AMANA....SUNT APROAPE 3 LUNI DE CAND MA TOT DUC LA EI, REFUZA SA-MI MAI RASPUNDA LA TELEFON.....CE POT FACE???
Codul muncii
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;
O sesizare la itm.
1. Din Legea 76/2002:

Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
...
j) neeliberarea de cãtre angajator, persoanelor cãrora le înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu, a documentelor prevãzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Art. 114. - (1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
Art. 116. – (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 113 se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi de cãtre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sã efectueze control.

2. Asadar luati legatura cu ITM si AJOFM faceti sesizare si solicitati sa va ajute sa obtineti adeverinta necesara.
VA MULTUMESC MULT....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)
Refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta pentru somaj lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua am fost trimisa in somaj datorita desfiintarii postului, iar fostul angajator refuza sa-mi elibereze adeverinta necesara intocmirii dosarului ... (vezi toată discuția)
Acte somaj carmela6 carmela6 cum sa procedez daca angajatorul nu-mi da actele necesare pentru somaj?mentionez ca a vandut locatia si am primit decizie de incetare a contractului de munca ... (vezi toată discuția)