avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... referate diferite,unul de admitere si unul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

referate diferite,unul de admitere si unul de respingere

am fost condamnat in trecut prin niste erori judiciare..nu are rost sa intru in amanunt...de judecatoria x prima data si judecatoria y a doua oara dupa 1 an jumate de la ramanera primei judecatorii definitive pentru acelasi lucru.epuizez toate caile de atac ordinare si extraordinare in afara de revizuire.mi se respinge autoritatea de lucru judecat de y.motivare:x m-a condamnat pt ce am facut in martie 1996,iar y pt ce am facut in decembrie1996.dar eu in decembrie 1996 eram incarcerat,deci nu aveam cum sa savarsesc o infractiune.totul pleaca de la o eroare de la rwchizitoriu,de care tin cu dintii,judecatoria,trib,curte apel,si contestatie in anulare.dupa 14 ani incerc o revizuire,fac cerere la y,care da solutie de admitere 2 hot care nu se pot concilia,cu eroare judiciara.judecatoria y transforma cererea mea de revizuire in contestatie in anulare,analizeaza dosarele x si y si observa ca am fost condamnat de 2 ori pt acelasi lucru si o trimite la curtea de apel y.curtea de apel o transforma din nou in revizuire(constata cred ca nu se poate face a doua contestatie in anulare cu motive celei dintai) si o trimite la judec x,.pana aici:referat parchet y si motivare judec y impecabile.la termen la judec x parchetul cere sa puna si el concluzuiile.intocmeste referatul dupa 120 zile,cu propunere de respingere,fara a avea o motivare serioasa.termen la judec x dupa 3 luni.nelamurirea mea este daca,asa s-a nimerit,ca doua parchete sa intocmeasca referate diferite,unul de admitere,si unul de respingere.ce va lua in considerare judecatorul? referatul primului parchet sau al celui de pe langa judecatoria sa?cu toate ca la referatul primului parchet judecatoria face referire ca a studiat materialul si este reoare judiciara.ma puteti sfatui ce pot sa fac? tinta mea finala este o actiune pe 504 cpp.am sanse?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:05, 12 Octombrie 2010
Evident ca se subintelege ca urmariti un 504 Cpp insa pana la el se pare ca e cale lunga.In mod normal ar fi trebuit sa fie o contestatie in anulare clara pe litera d, pronuntarea a doua hotarari definitive pentru aceeasi fapta si nu revizuire cu dosare necitite, referate multiple favorabile si nefavorabile si admiteri in principiu respinse... pe motiv ca cele doua hotarari nu se pot concilia.
In situatia data , daca vi se respinge revizuirea ,cred ca singura dvs sansa este sa va adresati , desi nu este oficial , cu o cerere detaliata despre ambele hotarari Ministrului Justitiei si cu o a doua cerere identica la care sa adaugati nr de inregistrare de la prima cerere , catre Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie , acesta din urma fiind singurul in masura , in contextul in care ia cunostinta de situatia reala a dosarelor dvs, sa formuleze un recurs in anulare cf 409 , 410 pct.5 Cpp.Doar in situatia in care va formuleaza acest recurs aveti sansa sa va reparati paguba ptr condamnarea pe nedrept cf 504Cpp.dar si acolo repararea este modica in raport de prejudiciul real pe care l ati suferit.mult succes!
Puteti sa va adresati cu un memoriu,avand atasate cele doua sentinte si orice alte acte justificative catre CSM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)
Cai de atac...ce urmeaza? nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua, Am facut o plingere penala impotriva unei persoane la parchet,iar acesta a dat ca solutie neinceperea urmariri penale, m-am adresat prim ... (vezi toată discuția)
Caut avocat la cedo darisdinu darisdinu vreau sa imi angajez un avocat la cedo pentru un caz penal . am fost condamnat la 3 ani inchisoarepentru un furt fara sa fiu vinovat cu nimic ,de judecatoria ... (vezi toată discuția)