avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot
Discuție deschisă în Executare silită

refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui proces de partaj?
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 09:47, 13 Octombrie 2010
Va multumesc pentru raspuns. Acum am speranta ca nu va mai putea trage de timp.
catalin ciobanu a scris:

deschideti un cont la CEC pe numele fostului sot si, prin scrisoare recomandata, ii aduceti la cunostinta ca v-ati indeplinit obligatia de plata a sultei mentionata in hotarirea judecatoreasca.


Inca o data va multumesc pentru raspuns, dar contul la CEC poate fi deschis fara datele personale ale fostului? Pentru ca, din cate stiu la o deschidere de cont este nevoie de datele din cartea de identitate a titularului, iar fostul nu are nici un interes sa ma ajute.
Dupa ce consemnati sulta la CEC (nu deschideti cont, ci doar consemnati, situatie in care sunt suficiente datele privind numele si adresa din C.I.), formulati o notificare prin care, il anuntati pe fostul sot ca ati depus sulta si ca il invitati in data de...la ora de...la biroul executorului judecatoresc, pentru a primi recipisa.In caz contrar, aceasta va fi predata executorului judecatoresc de unde va putea fi ridicata atunci cand acesta va dori.

Este indicat ca in data respectiva, executorul judecatoresc sau, dupa caz, notarul (puteti sa il invitati la un notar) sa intocmeasca un proces-verbal in acest sens, cu aceasta dovada, dvs. putand ulterior radia de la BCF sarcina inscrisa (din oficiu, la intabularea hotararii judecatoresti) asupra imobilului (plata sultei).
daca va e mai comod si mai usor, sulta o puteti trimite prin mandat postal, specificind felul platii, pe adresa fostului sot.
catalin ciobanu a scris:

daca va e mai comod si mai usor, sulta o puteti trimite prin mandat postal, specificind felul platii, pe adresa fostului sot.


Nu stiu sa existe vre-o radiere a unei sarcini impuse unui imobil, in baza recipisei/chitantei de la Oficiul postal din care reiese faptul ca a fost "virata" o suma/sulta unei persoane (in speta creditorul); in plus, acesta-creditorul (fostul sot) poate refuza sa o primeasca... iar suma se va intoarce la expeditor.

Dispozitiile din codul civil art.1114-1121 C.civ. sunt aplicabile situatiei prezentate de user si nu altele...

Alte discuții în legătură

Modalitate de plata a sultei dupa partaj-divort kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca ... (vezi toată discuția)
Care este procedura achitarii sultei cand fostul sot nu doreste primirea acesteia ContSters114133 ContSters114133 care este procedura achitarii sultei in cazul in care fostul sot nu colaboreaza si nu doreste primirea acesteia,motivand ca mai are cai de atac desi s-a ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)