avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... revenirea la comisionul de administrare credit-initial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

revenirea la comisionul de administrare credit-initial

Salutare!
Sunt bucuroasa ca am reusit sa o scot la capat cu banca.
Am asteptat ceva dar a fost cu folos.Dupa modificarea comis.de adm.credit din 2008,de la 0.23%la 0,5%, am primit raspuns de la banca ,ca vor reveni la comisionul initial din contract urmand sa primesc in cont valoarea comisioanelor retinute din 2008 si pana in prezent.Astept acum sa primesc negru pe alb acest raspuns si apoi sa-mi emita si mie AA ,deoarece nu l-am acceptat de la bun inceput avand comisionul modificat.
Problema e urmatoarea:sotul meu este plecat din tara iar contractul e facut pe numele lui.Eu sunt in solidar cu el in contract,am imputernicire sa fac toate operatiunile bancare, dar banca zice ca trebuie el sa semneze actul aditional.
Am considerat ca cf OUG50, actul oricum devine aplicabil prin acceptare tacita, numai ca noi am optat ptr dobanda fixa. Iar ptr aceasta modif trebuie sa semneze si el. In contractul initial, dobanda era variabila.
Intrebarea este -pot sa semnez eu acest act aditional?
Multumesc!

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
milacri, utilizator
Cel mai recent răspuns: milacri , utilizator 23:53, 11 Octombrie 2010
Imputernicirea pe care a lasat-o sotul dvs, la banca este pentru a dispune de sumele de bani din contul sau de disponibilitati, nu si pentru a decide, in numele sau, ca titular de contract de imprumut, despre starea acestuia. Asadar, puteti semna dvs pentru sotul dvs, cu conditia ca, la momentul respectiv sa prezentati bancii o procura data de sot avand ca obiect strict si mentionat in clar ca, il reprezentati in sensul semnarii actelor aditionale ulterioare semnarii contractului de credit. Aceasta procura trebuie data in fata unui notar, in tara in care se afla, sa v-o transmita in tara, sa fie tradusa si legalizata, in acest sens, de un notar public din Romania. Fara aceste formalitati indeplinite, ma indoiesc ca, banca va accepta semnarea de catre dvs a AA, in numele titularului de imprumut.
Asadar, felicitari pentru reusita in lupta cu comisioanele bancare......:)
Multumesc!
Inca o intrebare, este valabil sa-mi trimita actul scanat autentificat de la notariat,fara a mai astepta trimiterea prin posta?
Eu oricum trebuie sa merg cu el la translator si actul tradus este cel legalizat de notarul nostru, urmand sa merg cu el la banca(actul).Deci actul nostru este cel original ptr banca si nu cel nemtesc ,nu?
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare a creditului... mi_simonet mi_simonet Astazi am fost chemata sa semnez actul aditional la contratul de credit initial cf ord 50/2010. In acest act aditional exista in continuare \"comisionul de ... (vezi toată discuția)
Procura alinatug alinatug Buna ziua. Sotul meu este plecat din tara si va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am un credit bancar, unde amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul ... (vezi toată discuția)