avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regularizari in declar.300 - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regularizari in declar.300 - TVA

Buna ziua,
Am un client strain caruia i-am facturat fara TVA, deci in declaratia 300 am avut TVA de virat la stat 0, iar de recuperat 150 lei intr-un trimestru si 200 lei in cel de-al doilea trimestru (diverse cheltuieli, inclusiv cu carburantul), bani nerecuperati pt.ca sumele sunt mici, neajungand la plafonul de... lei pt.a cere restituirea TVA; intre timp am primit de la Adm.Financiara raspunsurile la intrebarile mele referitoare la aplicare TVA la facturile facute acestui client si la decontarea cheltuielilor cu combustibilul, asa ca situatia reala ar fi fost asta:
in primul trimestru: TVA (19%) incasat (de virat la stat)= 400 lei si TVA platit (de recuperat )=100 lei;
in al doilea trimestru TVA (19%) incasat (de virat la stat)= 400 lei si TVA platit (de recuperat )=120 lei.

Cum evidentiez aceste sume rectificative in declaratia trimestrului 3?
Exista posibilitatea de recuperare a celor 2 sume reprezentand TVA platit (100+120 lei) ? adica sa virez TVA 400-100= 300 lei, respectiv 400-120=280 lei?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 18:51, 14 Octombrie 2010
nu puteti recupera sumele prin cerere ,doar regularizati TVA daca faceti corectie, si mai virati cat este efectiv , folosindu-va si de rubrica regularizari astfel incat sa va dea sumele corect !
mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati indica concret ce sume si unde sa le trec (in declaratia 300) , avand situatia data de mine in primul mesaj.
CHIAR NU MA POATE AJUTA NIMENI???????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)
Completare registru casa in valuta cristian_conea cristian_conea Am o factura in valuta de 100 euro + 19 euro TVA (cand era TVA-ul 19%....) In registrul de casa in valuta se trece valoarea din factura fara TVA (100 euro) ... (vezi toată discuția)
Factura storno declaratia 300 RobertR RobertR Buna seara, Am urmatoarea situatie: emit o factura unui client pt produsul x in 01.09.2012 In data de 01.11.2012 primesc produsul inapoi si dau clientului o ... (vezi toată discuția)