avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c cu drept de uzurfruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c cu drept de uzurfruct

buna ziua
as avea si eu nevoie disperata de un raspuns la intrebarile mele:
mama mea este casatorita cu un al doilea sot, care are o fiica adoptiva.
sotul ei vrea sa imi faca contract de vanzare cumparare cu drept de uzurfruct mie si sotului meu.
As vrea sa stiu:
1.daca, dupa moartea sotului mamei, fata adoptiva poate ataca contractul de vanzare cump cu drept de uzurfruct care a fost facut in timpul vietii lui?
2. daca, eu si sotul meu, in timpul vietii lui putem sa vindem apartamentul?
3. daca eu si sotul meu putem imbunatati apartamentul fara acordul lui?
4.daca se poate razgandi si vrea sa redevina unic proprietar cum era inainte sa faca documentul?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:32, 11 Octombrie 2010
1. Fiica adoptiva nu poate ataca contractul de vanzare cumparare dupa decesul tatalui
2. Nu puteti vinde apartamentul cat timp sotul mamei este in viata.
Clauza de uzufruct viager presupune cateva conditii in sensul ca dvs. va trebui sa va ocupati de batranetile acestei persoane. Daca insa persoana , la un moment va dori sa rezilieze contractul va fi necesar sa si probeze faptul ca dvs. nu v-ati ocupat de ingrijirea sa.
cat traieste sotul mamei dvs nu puteti sa vindeti casa. fiica dansului nu are calitate procesual activa pentru a initia o actiune in instanta care sa aibe ca obiect rezilierea contractului.
puttei face orice doriti cu privire la nuda proprietate.
sa o vindeti, sa o donati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza uzurfruct-viager, efecte si posibilitati Levi99 Levi99 Buna ziua As avea si eu doua intrebari legate de un contract de vanzare-cumparare al locuintei. 1. Bunicii mei au cedat fiului lor si sotiei lui (tatalui si ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct mihaelamoldovan mihaelamoldovan Buna ziua.Am cumparat casa de la fratele meu,cu contract de vanzare-cumparare dar am luat-o pe mama ,care locuia in casa, cu uzufruct viager.Acum mama vrea sa ... (vezi toată discuția)