avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de comun acord cu firma angajatoare, ca prejudiciul (700 ron )a fost recuperat adica a fost restituit de catre mine ,si mi sa inchis cartea de munca cu art.55b iar firma respectiva a renuntat la plangerea pe care o facuse.
Acum am primit un telefon de la politie cum ca am la ei efectuata o plangere penala si sa ma prezint la sectie.

La ce sa ma astept?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
nelutza78, utilizator
va multumesc mult pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
nelutza78, utilizator
Buna seara! Aveti dosar penal. Chiar daca angajatorul si-a recuperat prejudiciul nu are nici un efect retragerea plangerii de catre acesta. Furtul este o infractiune pentru care organele de politie se sesizeaza din oficiu. Fapta dvs. insa nu este furt. Poate fi gestiune frauduloasa sau delapidare. Imi trebuiesc mai multe date ca sa va spun ce este. Daca se va schimba incadrarea juridica in gestiune frauduloasa veti scapa pentru ca pentru aceasta fapta trebuie sa existe plangere, ori angajatorul si-a retras-o si nu mai exista. Angajati un avocat !
Faptul ca ati achitat contravaloarea prejudiciului constituie o circumstanta atenuanta pentru dvs.
practic ei nu m-au prins asupra faptului stiu eu cu banii asupra mea ci prin recunoasterea mea a faptei ei au mers mai departe si au cautat inregistrarile video de unde a reiesit prejudiciul respectiv.Am mers la politie si acolo m-au pus sa dau inca o data o declaratie in care recunosc cea ce am facut cu mentiunea ca regret si motivul pentru care am recurs la aceasta fapta.Mi-au mai spus ca ei au si probe care sa ateste acest lucru ,probe video.Mai departe de acolo mi-au spus ca voi mai fi chemata si ca dosarul va merge mai departe la parchet.
Inca o data as avea intrebarea la ce sa ma astept si in cazul in care nu dispun de resursele necesare pentru a-mi angaja un avocat ce ar trebuii sa fac sau mai bine zis ce se va intampla?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
nelutza78, utilizator
Buna seara! Fapta dvs. este din punctul meu de vedere gestiune frauduloasa. Daca anchetatorii vor incadra astfel fapta vi se va da o solutie de scoatere de sub urmarire penala pentru ca angajatorul si-a retras plangerea. Daca va fi incadrata ca delapidare atunci veti putea obtine o scoatere de sub urmarire penala dar e mai greu. Aveti sanse mai mari sa obtineti o achitare in instanta pentru lipsa de pericol social al faptei. In fine, daca veti fi condamnata veti primi o pedeapsa mica, de cateva luni, cu suspendare conditionata cu conditia sa nu aveti antecedente penale. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)
Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Gestiune fruduloasa mihairusu11 mihairusu11 Am lucrat la o casa de pariuri si impreuna cu colegul meu de tura i-am facut unui client bilete in valoare de 60.000 de lei pe datorie, spunandu-mi ca o sa -mi ... (vezi toată discuția)